Ankarančani bolj zadovoljni

Za beg z dna lestvice si Tolminci ne bodo smeli dovoliti takšnih kiksev. Proti sicer vodilni ekipi izenačene lige so namreč vodili z 2:0, držali niti igre v svojih rokah, kratkotrajni mrk pa jih je stal dveh točk. Dobra forma in želja pa nakazujeta, da se v soboto v Ankaranu obeta zanimiv primorski derbi.

Ankaranski nogometaši s pridnim nabiranjem točk ostajajo 
med konkurenti celo za napredovanje v prvo ligo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ankaranski nogometaši s pridnim nabiranjem točk ostajajo med konkurenti celo za napredovanje v prvo ligo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Druga SNL

11. krog - TKK Tolmin : Drava Ptuj 2:2 (1:0), Farmtech Veržej : Šenčur 1:1 (0:0), Aluminij : Ankaran 0:0. Tekmi Zarica Kranj : Kalcer Radomlje in Roltek Dob : Triglav Kranj bosta v sredo.

Pari 12. kroga, 24. oktobra - Drava : Farmtech Veržej, Kalcer Radomlje : Roltek Dob, Ankaran : TKK Tolmin, Šenčur : Zarica. 25. oktobra - Triglav : Aluminij.

TKK Tolmin : Drava 2:2 (1:0)

TOLMIN > Športni park Brajda, gledalcev 250, sodnik Fekonja (Radenci). Strelci - 1:0 Kadrija (35), 2:0 De. Sokanović (52), 2:1 A. Čeh (62), 2:2 Romih (67).

TKK Tolmin: Deronja, Slavec (od 29. Kucalović), Lipužič Bratuž, Šuligoj, Zornik, B. Kavčič, Osuji, Rakušček, Kadrija (od 56. Da. Sokanović), Rojc (od 69. Ogrič), De. Sokanović. Trener: Borut Jermol.

Tolminci niso uspeli nadgraditi zmage z Aluminijem, čeprav so še pol ure pred koncem tekme proti vodilni Dravi imeli vse v svojih rokah. Prednost dveh golov in predvsem razvoj dogodkov na težkem igrišču nista dala slutiti, da bi se lahko Ptujčani, ki so v Tolmin pripotovali brez kaznovanega nekdanjega reprezentanta Nastje Čeha, lahko vrnili v igro. V pičlih šestih minutah pa se je zgodilo prav to. Ključni trenutek je napočil v 61. minuti ob izključitvi Danjela Rakuščka, ki je reagiral po prekršku Alena Romiha. Pri tem Tolmincem žal niso popustili le živci, pač pa tudi zbranost, in gostje so številčno premoč izkoristili praktično že v naslednjem napadu z zadetkom Aleša Čeha. Da bo mera polna, je pet minut kasneje z izenačenjem poskrbel prav posredni krivec za Rakuščkovo izključitev. V odprti tekmi so bili sicer konkretnejši gostitelji, ki z napadalno usmeritvijo vselej pridejo do priložnosti. Tako je bilo tudi v soboto, ko sta se na pravem mestu znašla Valdrin Kadrija po strelu Osujija Amarachija, ki je stresel okvir vrat, in Dejan Sokanović. Slednji je v protinapadu, ki je dišal po nedovoljenem položaju, povišal vodstvo Tolmincev. Sledile so črne minute gostiteljev, ki se tudi po šokantnem izenačenju in igralcu manj niso odrekli napadalni postavitvi, a za učinkovite zaključke ni bilo več ne svežine ne moči. ”Splet okoliščin nam po vodstvu ni šel na roko. Škoda, ker tekme nismo zaključili, ko smo za to imeli priložnosti. Sploh na domačem igrišču moramo proti slehernemu tekmecu nabirati točke,” je povedal kapetan Tolmincev Matija Šuligoj. ASO

Aluminij : Ankaran 0:0 (0:0)

KIDRIČEVO > Stadion Aluminija, gledalcev 100, sodnik Vivod (Dravograd) 6.

Ankaran: Paal 6,5, Mate 6, Vodeb 6,5 Badžim 6,5, Lekić 6, Pletikos 6 (od 52. Rodica 6), Reja 6, Furjan 6 (od 45. Mršič 6), Obrenović 6, Zemljak 6,5 (od 89. Gajšek -), Bordon 6,5. Trener: Vlado Badžim 6,5.

Ankarančani so v šesti minuti prvi zapretili iz prekinitve, potem pa so gostitelji postopoma prevzeli pobudo. Akcije igralcev Aluminija so se ob zbrani igri mladih Primorcev vsakič končale že pred kazenskim prostorom, protinapadi gostov pa so bili že v kali zaustavljeni s prekrški. V 36. minuti sta z glavama močno trčila Matic Vrbanec in Matic Furjan - prvi je moral zaradi razbite arkade takoj v bolnišnico, drugi pa je zaradi vrtoglavice igrišče zapustil tik pred koncem polčasa. Medtem so v končnici domačini trikrat nevarno streljali, a so vsi streli končali izven okvira vrat Mateja Paala. Ankarančani so odgovorili na začetku drugega polčasa, ko je z glavo odlično streljal Patrik Bordon, domači vratar pa je z izjemno reakcijo odbil v kot. Gostje iz Ankarana so povsem prevzeli pobudo in napadali predvsem prek razpoloženega Mateja Zemljaka. V 68. minuti je bil izključen domačin Robert Kurež, vendar so kljub temu potem njegovi soigralci prevzeli pobudo. Vratar gostov vseeno ni imel pravega dela in v končnici so ankaranski nogometaši še nekajkrat nevarno napadli.

SJ


Najbolj brano