Ankaran zadeva, Brda pa ne

Kljub razmeroma ugodnemu razporedu novi drugoligaš iz Brd še vedno čaka na prvo zmago, medtem pa zalogo točk pridno povečujejo učinkoviti Ankarančani.

 Foto: STA
Foto: STA

6. krog - Brda : Farmtech Veržej 0:0, Zarica Kranj : Ankaran 2:3 (2:2), Drava Ptuj : Krka 1:3 (1:1), Brežice T. Čatež : Triglav Kranj 1:4 (0:1), Roltek Dob : Zavrč 7:0 (3:0).

Pari 7. kroga, 17. septembra - Ankaran Hrvatini : Brežice, Farmtech Veržej : Zarica Kranj, Krka : Brda, Zavrč : Drava Ptuj. 18. septembra - Triglav : Roltek Dob.

Zarica Kranj : Ankaran Hrvatini 2:3 (2:2)

KRANJ > Športni center, gledalcev 100, sodnik Sagrković (Vrhnika).

Strelci - 0:1 Zlatič (11), 1:1 Mlakar (21), 2:1 Kotnik (41,11m), 2:2 Zemljak (44,11m), 2:3 Zemljak (78, 11m).

Ankaran Hrvatini: Paal, Humar, Gliha, Youngugn (od 75. Mihailovič) Zlatič, Badžim, Mate, Obrstar (od 36. Maslić), Gajšek (od 85. Alessi -), Zemljak, Vodeb. Trener: Vlado Badžim.

Ankarančani so prvi zapretili, a je domača obramba žogo pravočasno izbila. Začetni pritisk Primorcev je botroval seriji zaporednih kotov, pobuda pa je bila nazadnje kronana z golom Jana Zlatiča, ki je po prvem poskusu Tima Vodeba zadel levi spodnji kot domačih vrat. Kmalu zatem je Matej Zemljak dvakrat nevarno zapretil. Sredi polčasa je sledil prosti strel za goste, domačini pa so odbili žogo in iz protinapada nepričakovano izenačili. Šele potem so tudi igralci Zarice nanizali nekaj priložnosti, vendar so bili tudi gostje blizu zadetka. V končnici prvega polčasa je sodnik najprej dosodil enajstmetrovko za domačine, kmalu zatem pa še eno za goste.

Tudi drugi polčas je bil razburljiv, gostje pa so po prvem resnejšem posredovanju Mateja Paala takoj spet povedli, potem ko je Nik Mihailovič izsilil novo enajstmetrovko, Matej Zemljak pa jo je pretvoril v zmago. SJ

Brda : Veržej 0:0

VIPOLŽE >Igrišče NK Brda, gledalcev 70, sodnik Podgoršek (Duplje).

Brda: Mavrič, Ferjančič, Jazbar, Žižmond, Kavčič, Rojc, Rijavec (od 69. L. Kodermac), Kadrija, Marinič (od 69. Tribušon), Debenjak (od 85. J. Kodermac), Jogan. Trener: Anton Žlogar.

Brici so goste iz Pomurja dočakali z novim trenerjem Antonom Žlogarjem.Začeli so spodbudno, goste hitro potisnili v obrambo, do polčasa zbrali pet strelov proti okvirju vrat, a se je Veržej tudi po zaslugi razpoloženega vratarja do odmora srečno izvlekel. V drugem polčasu so se gostje pomaknili dlje od svojih vrat in postali nevarni. Imeli so celo priložnost za vodstvo, a je obramba domačih uspela zbiti žogo z golove črte. Ključni trenutek se je zgodil v 65. minuti. Brda so izpeljala protinapad, v katerem je Gregor Debenjak prehitel vse Prekmurce. Kot zadnji se mu je v trenutku, ko se je znašel iz oči v oči z vratarjem, a še pred kazenskim prostorom, pod noge vrgel Matej Vok. Sodnik mu je pokazal rdeč karton, žal pa domači pri izvajanju prostega strela in nadaljnjega napada niso bili natančni. IM


Najbolj brano