Andreja ni bila stoodstotna

Koprčanka Andreja Klepač Avstralijo zapušča zadovoljna. V Melbournu je dosegla izid kariere, obenem pa je za nadaljevanje sezone na turnirjih dvojic v Katarini Srebotnik dobila tudi novo soigralko, ki že leta sodi v svetovni teniški vrh.

Andreja Klepač in Treat Huey
Andreja Klepač in Treat Huey 

MELBOURNE > Polfinalni dvoboj med slovensko-filipinsko in ameriško-romunsko navezo je trajal uro in devet minut. Favorizirana Coco Vandeweghe in Horia Tecau sta v obeh nizih enkrat odvzela servis Andreji Klepač, kar je bilo dovolj za zmago z dvakrat s 6:4. “Huey je igral odlično, žal pa je poškodba Andrejo ovirala bolj kot prejšnje dni. Zaradi bolečin je nekoliko zamujala na hitre udarce nasprotnikov, kar je bilo za igranje v sklepni fazi turnirja ključno. Vseeno je bila velika borba in res škoda, da Andreja v tako pomembnem dvoboju ni mogla odigrati, kot si je sama želela ” je dvoboj s tribune ocenil Andrejin trener Primož Starčič.

Andreja Klepač in Treat Huey sta v prvem nizu servis izgubila pri izidu 3:3, sama pa nista imela nobene žogice za odvzem servisa nasprotnikoma. V drugem nizu sta servis izgubila pri izidu 1:1, že v naslednjem gemu pa sta zapravila vodstvo s 40:15, tretjo priložnost za odvzem servisa pa sta imela pri zaostanku s 3:4. Izid drugega polfinala - Vesnina (Rus)-Soares (Bra) : Mirza (Ind)-Dodig (Hrv) 7:5, 7:6.

“Res mi je žal, da nisem bila 100-odstotno nared za tako pomemben dvoboj. S partnerjem sva se odlično ujela, žal pa mi je tokrat ponagajala višja sila. Sicer pa moram biti z izkupičkom v Melbournu zadovoljna, saj sem dosegla svojo najboljšo uvrstitev na turnirjih za grand slam. Imam torej veliko razlogov za pozitiven pogled v nadaljevanje sezone,” je po tekmi povedala Koprčanka. Z novo soigralko pri dvojicah, rojakinjo Katarino Srebotnik, bosta od 15. februarja nastopali na turnirju v Dubaju, teden dni kasneje pa še v Dohi.BG


Najbolj brano