Ana Drev z odstopom podarila zmago Lari Gut

Slovenska alpska smučarka Ana Drev ni ubranila vodstva po prvi vožnji petega veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Lienzu. Tridesetletna tekmovalka je v finalu startala kot zadnja, a se njena vožnja ni končala v cilju, temveč je odstopila že po nekaj zavojih pred prvim merjenjem vmesnega časa. Zmagala je Švicarka Lara Gut.

Ana Drev Foto: STA
Ana Drev Foto: STA

LIENZ > Odstopila je tudi druga slovenska finalistka Katarina Lavtar, 29. po prvi vožnji je končala v snegu nekaj zavojev pred ciljem.

Slavila je Gutova, ki je bila na prvi progi počasnejša za dve stotinki sekunde od Drevove. Druga je bila Tina Weirather iz Liechtensteina (+0,12), tretje mesto je pripadlo Nemki Viktorii Rebensburg (+0,30).

Po odstopu Američanke Lindsey Vonn že v prvi vožnji je Gutova za še sto novih točk okrepila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Gutova je vpisala še 16. zmago v svetovnem pokalu, četrto letos. Vonnova zaostaja že za 158 točk. Gutova je še z drugo veleslalomsko zmago v novi sezoni prevzela tudi vodstvo v posebnem veleslalomskem seštevku, za osem točk je prehitela Avstrijko Evo-Mario Brem.

V Lienzu bo v torek na sporedu še slalom.

STA


Najbolj brano