Američani le za ogrevanje

Po ponedeljkovi visoki zmagi v Novigradu (8:1) se bodo člani slovenske futsal reprezentance proti gostom iz Združenih držav Amerike drevi (19.15) pomerili še v Kopru. Pred tem bo ob 17. uri v dvorani OŠ Koper še dvoboj mladih reprezentanc Slovenije in Francije.

Po prijateljskem pozdravu so Slovenci v Novigradu hitro 
napolnili ameriško mrežo.  Foto: Simon Maljevac
Po prijateljskem pozdravu so Slovenci v Novigradu hitro napolnili ameriško mrežo.  Foto: Simon Maljevac

KOPER > Že uvodne minute ponedeljkovega obračuna med Slovenijo in Združenimi državami Amerike so nakazale, da bo šlo za pravo igro mačke z mišjo. Varovanci Andreja Dobovičnika so povedli že v prvi minuti, enajst minut kasneje pa je Jaka Sovdat povišal že na 5:0. “Američani še niso na vrhunski ravni in hitro se je videlo, da smo precej kakovostnejši tekmec. Takšne visoke zmage so dobrodošle za dvig samozavesti pred evropskim prvenstvom. Z močjo nasprotnikov se ne obremenjujemo. V preteklosti smo igrali z zahtevnejšimi tekmeci, tokrat pa se je vodstvo odločilo za spremembo. Verjamem, da bomo v Beograd odpotovali dobro pripravljeni,” je pojasnil član Oplasta.

Tudi v nadaljevanju dvoboja je skupaj s soigralci nadziral dogajanje na parketu, tako da so si Američani, ki imajo v svojih vrstah obilo študentov, priigrali malo priložnosti. V slovenski izbrani vrsti se je s tremi zadetki najbolj izkazal Gašper Vrhovec, svoj 46. zadetek v 90 nastopu v državnem dresu je dosegel Kristjan Čujec, priložnost v vratih pa je dobil Damir Puškar, ki je klonil le enkrat. Dobovičnik je preizkusil nekaj taktičnih novosti in v obeh polčasih uigraval tudi igro z vratarjem v polju, največ pozornosti pa je namenil igri udarne peterke. “Fantje se zavedajo, da morajo še dvigniti raven igre. Za razliko od tekmecev imamo zelo kratke priprave, ki pa jih moramo maksimalno izkoristiti. V Srbiji nas čakajo kakovostni tekmeci, a se tega izziva ne bojim,” je pojasnil slovenski selektor. Na današnjem obračunu v Kopru bo še zadnjič preveril formo svojih adutov, pred odhodoma na EP, kjer jih v torek čaka uvodna tekma s Srbijo. “Tekmi proti Američanom sta dobrodošli za preizkus forme. Upam, da bomo s tema tekmama še razširili krog nosilcev igre.”

Slovenija bo prvo tekmo skupinskega dela evropskega prvenstva v srbski prestolnici odigrala 2. februarja proti gostiteljem, dva dni kasneje pa jo čaka še dvoboj proti Portugalski.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano