Alič najhitrejši

Zmagovalec 17. gorskega teka iz Podnanosa na Nanos je postal državni podprvak Simon Alič. Med dekleti je slavila Giulia della Zonca.

Takole je proti vrhu Nanosa tekel zmagovalec Simon Alič Foto: Arhiv Šd Nanos
Takole je proti vrhu Nanosa tekel zmagovalec Simon Alič Foto: Arhiv Šd Nanos

PODNANOS > Športno društvo Nanos je v Podnanosu gostilo 16. in obenem zadnji gorski tek sezone za primorski pokal. Gre sicer za 17. memorialno prireditev v spomin na Fabjana Furlana s startom v Podnanosu in s ciljem pri lovski koči Vojkovo na Nanosu.

S 5,6 kilometra klanca in 700 metri višinske razlike se je spopadlo 89 tekačev. Tako kot lani je slavil član domačega društva in državni podprvak v gorskem teku Simon Alič. Strmino je pretekel v 29 minutah in 13 sekundah. Drugi je bil Peter Oblak (Dolenja Dobrava, 31:09,) tretji pa Danijel Vinčec (3Šport, 32:10,3). Med dekleti je slavila Giulia della Zonca (3Šport) s časom 38:49,, pred Ano Čufer (PGT, 39:26,2) in Uršo Trobec (ŠD Setnik, 41:28,3).

Primorski gorski tekači se bodo sicer letos še enkrat zbrali - na zaključni prireditvi s podelitvijo priznanj najboljšim. Ta bo 30. novembra ob 10. uri v Gaberjah pri Ajdovščini, kjer se bodo udeleženci uvodoma še nekoliko spotili na 5. teku na Tabor.

IM


Najbolj brano