Aliansa strla odpor Primork

Odbojkarice Alianse so v 6. krogu 1. DOL za ženske v Šempetru premagale Ankaran Hrvatine s 3:0 (16, 23, 13).

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI > Odbojkarice Alianse so v dvoboju proti Ankaranu upravičile vlogo favoritinj. Dva niza so dobile zanesljivo, v drugem pa so se mučile, a na koncu vendarle strle odpor tekmic. Primorke razloge za poraz lahko iščejo v velikem številu lastnih napak, slabšem bloku, neprepričljivih servisih, kljub solidnemu sprejemu, ki ga je vodila nekdanja reprezentantka Katja Medved, pa so dobile tudi osem asov. Na drugi strani so imele domačinke dovolj dober napad, v katerem se je izkazala predvsem Jerneja Lakovšek, s 14 točkami najboljša napadalka na tekmi.

Savinjčanke so pobudo prevzele na začetku tekme, Primorke se jim nato niso niti enkrat nevarneje približale. Drugi niz so bolje odprle Ankarančanke, ob prvem tehničnem odmoru je bilo 4:8, toda že ob drugem so jih z dobrimi servisi gostiteljice ujele, nato pa prišle še do vodstva z 20:17. A gostje so izenačile na 23:23, nato pa tekmicam dopustile dve zaporedni točki in vodstvo 2:0. S tem je bilo tudi konec odpora, v tretjem nizu so namreč Primorke osvojile vsega 13 točk.

Aliansa bo v naslednjem krogu gostovala pri Calcit Volleyju, Ankaran pa bo v primorskem derbiju gostil Luko Koper.

* Dvorana OŠ Šempeter, sodnika: Juraja (Prevalje), Stropnik (Pogorje).

* Aliansa: Rituper, Božič 4, Vodlan, Praunseis 5, Podbregar, Forštnarič 6, Lekše 1, Vrhovnik 10, Žnidar 5, Mazej, Lakovšek 14, Plesec.

* Ankaran Hrvatini: Pucer, Krstić 2, Apollonio, Morgan 10, Angelini 2, Medved, Pavič 8, Cerovac, Ražman 7, Lovšin 8, Trobec 1 Lucas 1.

STA


Najbolj brano