Ali lahko Žurd preseneti?

Drevi ob 20. uri se bosta v ajdovski dvorani Police pomerila ženska rokometna prvoligaša - domači Mlinotest in Žurd iz Kopra. Domačinke so favoritinje, a so Koprčanke na pokalni tekmi z Žalcem pokazale, da jih ne gre zanemarjati.

Lani so se  Koprčanke (oranžne) v Ajdovščini v prvem polčasu 
še odlično upirale, nato pa je Mlinotest (z žogo je Tina Rojc) 
uveljavil kakovostno premoč.  Foto: Igor Mušič
Lani so se Koprčanke (oranžne) v Ajdovščini v prvem polčasu še odlično upirale, nato pa je Mlinotest (z žogo je Tina Rojc) uveljavil kakovostno premoč.  Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA >Na papirju so pred prvim primorskim ženskim rokometnim derbijem stvari jasne. Domači Mlinotest je četrti, koprski Žurd pa je še brez točk. Tudi v lanski sezoni so Koprčanke odhajale iz Ajdovščine praznih rok - nazadnje v izjemni pomladi mlinark, ki so kasneje premagale celo državne prvakinje, Krim. A številke ne povedo vsega. Tokratne gostje so imele v letošnjem uvodu prvenstva zelo težak razpored, zadnji medsebojni dvoboj v letošnjem marcu pa je bil do končnice povsem odprt.

Vodja koprske ekipe Irena Leški pričakuje zanimiv boj: “Na pokalni tekmi z Žalcem so dekleta pokazala, da imajo kakovost in vztrajnost. Do napredovanja nam je manjkalo malo. Upam, da nas tekma z dvema podaljškoma ni preveč izčrpala. Pri dekletih nikoli ne veš, kaj bo. Precej nihajo, a pričakujem zanimivo tekmo.”

Pri gostjah je še vedno poškodovana Tina Bajić, sicer pa so v primerjavi z lanskim dvobojem z Mlinotestom Koprčanke močnejše za tri pridobitve iz (člansko) propadlega Pirana (še lani najboljše primorske ženske ekipe): za trenerko Dalijo Erceg in igralki Amino Jagurdžija in Adelino Kraja. Na sredini pokalni tekmi je sicer s kar 18 goli blestela Veronika Leški.

Mlinotest je imel na začetku sezone nekaj težav s poškodbami Špele Ferfolja (prst), Maje Svetik (gleženj) in kapetanke Tine Rojc (dvakrat je zbolela), vendar ima tretja ekipa lanske sezone, okrepljena za reprezentantko Tejo Ferfolja, v primerjavi s Koprčankami daljšo klop.

Trener Dušan Vidmar pričakuje, da se bo tekma iztekla v skladu s položajem na lestvici: “Vse nosilke igre so ozdravele in so bile pripravljene že za sredino pokalno tekmo v Hrpeljah. Zavedamo se svoje kakovosti in položaja, ki ga moramo upravičiti. Podcenjevanja pa ne sme biti od prve minute. Na to nas je opozoril težaven prvi polčas z Jadranom. Posebnega pritiska zgolj na naši strani gotovo ne bo. Čutile ga bodo tudi gostje, ki so še brez točk in jih morajo začeti nabirati čim prej.” IM


Najbolj brano