Ali bo Žnidarčič kralj Soče?

Pred kajakaši in kanuisti Soških elektrarn je naporen vikend, saj bodo v svetovnem pokalu nastopili na slalomu v Pragi in v spustu v Trnovem ob Soči, kjer se bo za zmago boril Nejc Žnidarčič.

Nejc Žnidarčič bo  na Soči prvi favorit za zmago v sprintu. Foto: Arhiv Kk Soške Elektrarne
Nejc Žnidarčič bo na Soči prvi favorit za zmago v sprintu. Foto: Arhiv Kk Soške Elektrarne

TRNOVO OB SOČI >Uvodna slovenska postaja svetovnega pokala bo na kobariškem delu Soče. Specialisti za spust se bodo danes v Kajakaškem centru Trnovo v Sočo ob 10. uri pognali na prvo kvalifikacijsko vožnjo v sprintu. Druga bo dve uri kasneje. V finalu ob 15. uri slovenska reprezentanca pričakuje popoln napad Člana Soških elektrarn Nejca Žnidarčiča, ki je doslej že trikrat osvojil skupni seštevek svetovnega pokala in je odločen, da dosežek ponovi še četrtič. Pred začetkom tekmovanj je aktualni evropski prvak dobro razpoložen: “Forma je prava, vreme bo lepo, vode pa bo ravno dovolj za tekmo. Dosedanji rezultati sezone kažejo, da moram iti po najboljši čas v sprintu. Letos imam tudi dovolj vzdržljivosti, da sem lahko konkurenčen najboljšim na klasični dolgi progi.”

Po bronu na dolgi progi na EP bi to moralo kar držati. V slovenski reprezentanci bo veslal tudi solkanski kanuisti Marko Čivčija, ki pa ne sodi med najboljše na svetu. Zanj bo uvrstitev v finale že lep dosežek. V soboto se bodo (s pričetkom ob 9. uri) divjevodaši pomerili še v dolgem klasičnem spustu.

Slovenska reprezentanca ima še nekaj močnih orožij v sprintu, saj bodo na Soči veslali še Simon Hočevar,Blaž Cof (člana zmagovitega dvojca na EP), Peter Žnidaršič in Luka Žganjar (bronasti dvojec). Prijavljeni so vsi najboljši. Pomerilo se bo 110 veslačev iz 14 držav. Tekmi bosta dober preizkus forme pred svetovnim prvenstvom v sprintu, ki bo prihodnji konec tedna na Dunaju

Slalomisti na divjih vodah sezono svetovnega pokala začenjajo z današnjimi kvalifikacijami v Pragi. Finalne vožnje bodo v soboto in nedeljo. Slovenci so se na prvo tekmo pripravljali na olimpijski progi v Londonu. Prvo slovensko ime bo evropski prvak, ljubljanski kanuist Benjamin Savšek. Slab vtis z EP (16. mesto) bo skušal popraviti dvojec Soških elektrarn Sašo Taljat - Luka Božič, ki je lani sezono kronal z naslovom svetovnega prvaka. Med dekleti bo najvišja mesta lovila njuna klubska kolegica Urša Kragelj, ki je na EP s petim mestom že pokazala odlično formo v sezoni, ko bo treba na SP doseči olimpijske kvote. Vsi trije Primorci upajo, da bodo v nedeljskih finalih igrali vidne vloge. IGOR MUŠIČ


Najbolj brano