Aleks Humar petič državni prvak v reliju

Aleks Humar in njegov sovoznik Jaka Cevc sta na reliju Croatia v Poreču, predzadnji preizkušnji državnega prvenstva, potrdila naslov državnega prvaka v skupni razvrstitvi. Kljub nesreči pred startom je njuna ekipa usposobila dirkalnik, Humar pa je na koncu zasedel drugo mesto v slovenski konkurenci in si predčasno privozil peti državni naslov.

Aleks Humar je petič državni prvak v reliju. Foto: Igor Mušič
Aleks Humar je petič državni prvak v reliju. Foto: Igor Mušič

POREČ > Reli je štel tudi za evropski pokal FIA. Aleks Humar je imel največ težav pred začetkom relija, ko je med skokom izgubil nadzor nad zadkom renault clia R3T in rezultat je bila spektakularna nesreča. Čeprav je Humar z ekipo sprva pomislil na odstop, so v servisu vendarle zavihali rokave in z veliko iznajdljivosti in požrtvovalnosti uspeli clia zakrpati. Avtomobil je bil bistveno slabše vozen kot sicer, toda lepilni trak je vse ključne sestavne dele vendarle dobro držal skupaj.

V takih razmerah sta Humar in Jaka Cevc po previdnejšem začetku v zadnjem delu relija celo napredovala na drugo mesto v konkurenci slovenskega državnega prvenstva. To je Humarju, ki je letos dobil štiri od šestih dirk, zadoščalo za potrditev naslova državnega prvaka. Sovozniku Jaki Cevcu za naslov med sovozniki še manjka 4,5 točke na zadnjem reliju v Idriji.

“Kakšna dirka, res prava vožnja iz pekla do nebes. Nesreča na shakedownu je prišla povsem nepričakovano. Čez tisti ovinek sva pred tem že trikrat enako peljala. Mislil sem, da je vsega konec in da nas čaka na zadnjem reliju še napet boj za naslov prvaka. Po takem reliju se lahko samo zahvalim ekipi, ki je z veliko truda in znanja popravila avtomobil in omogočila ta rezultat. Današnja dirka je najboljši pokazatelj, da je reli pravi ekipni šport,” je po zaključeni zadnji, 12. hitrostni preizkušnji povedal Humar.

Državno prvenstvo v reliju se bo zadnji konec tedna v oktobru sklenilo v Idriji.

STA


Najbolj brano