Alei Bubek zmaga in polfinale

V Teniškem centru Bonifika se je s finalnimi dvoboji zaključil mednarodni teniški turnir 6. Banka Koper Junior Slovenija Open za dečke in deklice do 14 let. Med posamezniki sta zmagala prva nosilca - Madžar Dominik Buzonics in Čehinja Katerina Mandelikova, Novogoričanka Alea Bubek pa je slavila v dvojicah.

Zmagovalki med dvojicami: Alea Bubek in Tjaša Klevišar
Zmagovalki med dvojicami: Alea Bubek in Tjaša Klevišar 

KOPER > Največjega mednarodnega turnirja sezone na Bonifiki se je udeležilo več kot 200 mladih teniških upov iz 22 držav, med njimi tudi vsi najboljši slovenski igralci in igralke.

Primorski tenis je tokrat odlično zastopala Novogoričanka Alea Bubek, ki je med posameznicami izgubila šele v polfinalu, kjer je morala priznati premoč Anji Wildgruber, ki je zmagala s 6:2 in 6:0. Še bolje pa ji je šlo med dvojicami, kjer je v paru s Tjašo Klevišar (Triglav Kranj) najboljša Primorka na turnirju osvojila prvo mesto. Slovenki sta ugnali hrvaško-češko navezo Antonia Ružić-Katerina Mandelikova s 6:2, 3:6 in 12:10.

Pri dečkih je zmagal prvi nosilec in 33. evropski igralec v kategoriji U-14 Dominik Buzonics iz Budimpešte. V finalu je premagal švedskega reprezentanta in drugega nosilca Adama Heinonena s 6:3 in 7:5. Madžar je v Kopru že zmagal, saj je pred dvema letoma osvojil turnir do 12 let.

Pri deklicah je slavila prva nosilka Katerina Mandelikova iz Brna, ki je v finalu brez težav premagala četrto nosilko Anjo Wildgruber (Nemčija) s 6:3 in 6:3. V dvojicah sta pri dečkih slavila Šveda Sebastian Abboud in Adam Heinonen, ki sta odpravila Avstrijca Marka Andrejiča in Tobiasa Wirlenda s 6:0 in 7:5. SJ


Najbolj brano