Ajdovski plesni center privablja otroke

Plesni center ADC iz Ajdovščine skrbi tako za tekmovalno kot za množično plesno dejavnost. Pred nedavnim so pripravili ljubiteljsko tekmovanje za otroške kategorije. Plesalo je kar 200 otrok.

ADC Ajdovščina  je z skupinami v modernih plesih uspešen tudi na mednarodnih tekmovanjih.

 Foto: Alice Stojko Saliu
ADC Ajdovščina je z skupinami v modernih plesih uspešen tudi na mednarodnih tekmovanjih.  Foto: Alice Stojko Saliu

VIPAVA > Plesni center ADC iz Ajdovščine, ki deluje pod vodstvom Alice Stojko Saliu in Elene Mikuž, ponuja vadbo sodobnih plesov (hiphop, pop, latino) za mlade (od otrok do študentov) in vadbo za plesa željne v zrelih letih. Prijavljeni se lahko odločijo za rekreativno ali tekmovalno raven.

ADC je ob izteku šolskega leta v dvorani OŠ Vipava pripravil tekmovanje za osnovnošolske otroke, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s plesom. V hip hopu, popu in latinu se je pomerilo 200 plesalcev. Prva tri mesta po kategorijah so dosegli, najmlajši: 1. Ana Čebron, 2. Blaž KolarTratnik, 3. Anaja Golja; srednja skupina: 1. Lana Pizzoni, 2. Sergeja Ovniček, 3. Eneja Pregelj; najstarejši: 1. Lara Colja, 2. Lana Stibilj, 3. Linda Balaj.

Tekmovalci pod vodstvom plesalca in vodilnega koreografa skupine The Artifex, Aleša Trdina (mladinci in člani) ter domače plesalke Kaje Besednjak (pionirji), uspešno nabirajo uspehe doma in na tujem - tudi zmage.

Prvi vrhunec je bilo evropsko prvenstvo v poljskim Kielcah. Med članskimi hip hop dvojicami sta Sanja Stibilj in David Prosen zasedla 8. mesto med 77 pari, kar je bila druga najboljša slovenska uvrstitev v tej konkurenci. Nina Ukmar, se je v konkurenci 115 hip hop mladinskih solo plesalk kot edina Slovenka prebila v finale in na koncu osvojila 6. mesto.

Na odprtem prvenstvu Zagreba v hip hopu, so bili najboljši ajdovski pionirji (skupina Little planet kids), mladinci (skupina Bomb Chicks in Nina Ukmar) ter člani (skupina Shabba). Državna osnovnošolska prvakinja v najstarejši kategoriji je v modernih plesih postala Neja Jereb iz OŠ Vipava.

Sezona domačih tekmovanj se bo konec meseca iztekla, ADC pa vabi nove člane k vpisu v začetku septembra. NR


Najbolj brano