Ajdovščina gosti kongres fitnesa

Od jutrišnjega dopoldneva do nedelje se bo prebivalstvo Ajdovščine povečalo za več kot 400 ljubiteljev in poznavalcev športa. V okviru tridnevnega kongresa fitnesa bo tudi okrogla miza o zaposlitvah v športu.

AJDOVŠČINA >Organizatorji (domači zavod za šport, občinska športna zveza, Sokolska zveza Slovenije in Fitnes zveza Slovenije) so predstavili pestro dogajanje, ki se bo začelo jutri. Ob 11. uri bo v veliki predavalnici Srednje šole Veno Pilon okrogla miza Šport, priložnost za mlade. Beseda bo tekla o možnostih za zaposlovanje mladih v športu, o dostopnosti javnega denarja za zaposlovanje mladih in primerih dobre prakse.

Nato se bo dogajanje preselilo v dvorane Športnega centra Police in v Mladinski center. Najprej bodo izkušnje izmenjali lastniki fitnes centrov, po tem pa bodo do nedeljskega večera tekla predavanja in predstavitve v okviru 13. mednarodnega kongresa fitnesa. Na vseh aktivnostih v Ajdovščini, kjer prvič gostijo takšno prireditev (vsakič je v drugem kraju), pričakujejo več kot 400 udeležencev, ki bodo zapolnili tudi nočitvene zmogljivosti v hotelu, dijaškem domu in mladinskem centru.

Množici trenerjev, inštruktorjev in podjetnikov s področja fitnesa, pilatesa in skupinske vadbe bo predavalo več kot 30 priznanih strokovnjakov. Izobraževanje bo štelo tudi za pridobivanje obveznih licenc.

V okviru kongresa bo v soboto ob 18.30 v Mladinskem centru javna predstavitev te dejavnosti, združena s svečano podelitvijo diplom letošnjim slušateljem izobraževanj za inštruktorje. V okviru kongresa se bodo predstavili ajdovski ponudniki športa. Izžrebani bodo tudi udeleženci nagradne igre, ki bodo lahko vadili z ajdovskimi osebnimi trenerji. Predstavil se bo tudi domači Mlinotest kot proizvajalec mnogih za športnike primernih prehrambenih proizvodov.

Predsednik Fitnes zveze Slovenije Dušan Gerlovič je na predstavitvi poudaril, da želi zveza z navedenimi aktivnostmi dvigniti raven strokovnosti na področju fitnes dejavnosti, vodja športnih programov pri ajdovskem zavodu za šport Primož Sulič pa je dodal, da so se za organizacijo odločili, ker želijo na Ajdovsko pripeljati še več raznovrstnih športnih dejavnosti in s tem tudi nove goste. Mesto s toplim podnebjem in številnimi športnimi objekti lahko veliko nudi, novi udeleženci športnih programov pa bi lahko rezali kruh še kateremu od domačih strokovnjakov, ki bi sicer odšli drugam.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano