Rokometašice Mlinotesta senzacionalno v osmini finala pokala Challenge

V turškem mestu na skrajnem severovzhodu države se je danes zgodila rokometna senzacija. Dekleta ajdovskega Mlinotesta so tudi na povratni tekmi premagala neprimerno bogatejši Zagnosspor iz Trabzona, ki ima stokrat več prebivalcev od Ajdovščine (700.000).

Prva igralka tekme je bila Nina Zulič z 12 goli.  Foto: Matjaž Černigoj
Prva igralka tekme je bila Nina Zulič z 12 goli.  Foto: Matjaž Černigoj

TRABZON > Prva igralka tekme je bila Nina Zulič z 12 goli. Po izenačenem polčasu (11:11) je na koncu slavil Mlinotest s 23:21. V turški ekipi se je s petimi goli odlikovala Pirančanka Lea Krajnc.

Tekma se je začela živčno za obe ekipi. Domači pod pritiskom poraza s prve tekme so nujno potrebovali dobro zmago, saj so v Turčiji vsi pričakovali njihovo napredovanje v osmino finala pokala Challenge. Vložek v turško ekipo je bil velik, saj igro nosi sedem tujk. S srčno igro v obrambi so rešile vse težave. Odlično je branila vratarka Sandra Srečković, v odločilnih trenutkih hudega pritiska v prvem polčasu pa je Turkinje, ki so si priborile dva gola prednosti, uspešno lovila Nina Zulič. Že pred polčasom so Ajdovke prešle v vodstvo za gol. Na začetku drugega polčasa so igralke Mlinotesta takoj povedle s 13:11, nato pa niso dovolile domačinkam, da bi se približale. To je bil pravi podvig, saj so zdržale tudi trenutke, ko so zaradi kazni igrale z dvema rokometašicama manj v polju. Trener Dušan Vidmar je očitno uspel tako s psihično kot s telesno pripravo ekipe. Dodati velja, da so Ajdovke obe tekmi igrale v gosteh in to le s 24 urami odmora. To so zmogle, čeprav nosilke igre niso imele pravih članskih menjav, tekmice pa so lahko računale na pomoč dolge klopi izkušenih rokometašic. Ajdovke so bodo na 2600 kilometrov dolgo pot proti domu odpravile jutri, pred domačo dvorano Police pa bodo prispele v poznih večernih urah. IM


Najbolj brano