Ajdovke šokirale Krim

Težko se je spomniti, kdaj je Krim izgubil zadnjo tekmo v državnem prvenstvu, sploh pa na domačem igrišču. Rokometašice Mlinotesta so v 21. krogu 1. SRL uprizorile senzacijo na Galjevici in zmagale z 31:28.

Ajdovske rokometašice so  se s svojimi navijači veselile 
zmage nad Krimom.
Ajdovske rokometašice so se s svojimi navijači veselile zmage nad Krimom.  

LJUBLJANA > Rokomet ima sicer v mestu burje lepo tradicijo, a novejšo zgodovino ženskega rokometa v samostojni Sloveniji so s svojimi uspehi obeležili pri Krimu. Ob dveh naslovih evropskega prvaka so bili v preteklih dveh desetletjih na domači rokometni sceni domala nedotakljivi. Po 20 državnih naslovih pa se utegne zgoditi, da bo v letošnji sezoni Krimove prevlade konec.

Za zanimiv zaključek državnega prvenstva so poskrbele rokometašice Mlinotesta, ki so v predzadnjem krogu gostiteljicam prizadejale prvi poraz v tej sezoni. O prvaku bo tako odločal zadnji krog 9. maja, v katerem bo Krim gostoval v Zagorju. Gostiteljice bi z zmago prevzele naslov Krimu, ki je v soboto moral priznati premoč Mlinotestu. Ajdovke so pošteno namučile favorizirane krimovke že na prvem medsebojnem dvoboju na Policah, ki so ga gostje dobile z dvema zadetkoma prednosti. Na Galjevici so se z avtobusom svojih privržencev veselile igralke Mlinotesta.

Gostje so tekmo sijajno odprle in povedle s 4:1 ter ohranile pobudo do izida 10:9. Nato sta sledili dve seriji: najprej domača (6:0) in nato še ajdovska (4:0), s katero so se gostje do odmora vrnile v igro. Rezultatsko ravnotežje z rahlo pobudo krimovk je zdržalo do 56. minute, ko so gostiteljice še zadnjič povedle z 28:27.

Končnica tekme je pripadla Ajdovkam, ki so uprizorile silovit juriš za veliko zmago. ”Odločila je velika želja naše ekipe, podpora navijačev, morda tudi podcenjevanje iz nasprotnega tabora. Punce so vseh 60 minut grizle v obrambi in si zaslužile nagrado v obliki zmage nad Krimom. Od rokometne zveze pričakujemo, da nam bo vendarle vpisala točki, ki smo si ju priigrali na igrišču v Mariboru in bomo na koncu osvojili tretje mesto,” je pojasnil trener Mlinotesta Dušan Vidmar.

Krim Mercator : Mlinotest Ajdovščina 28:31 (16:14)

> Športna dvorana na Galjevici, gledalcev 80. Sodnika: Pajič, Štern.

> Krim: Petruhina, Arcjukovič 2, Jurič, Luković 2, Čečkova, Mavsar 10, Hrnčič 3, Stefanišin, Marinček, Zulič, Koren, Jankovič 6, Gregorc 4, Barič 1, Pavlova, Potisek. Trener: Marta Bon

> Mlinotest: Bratina, Čermelj, Polanc, Močnik, Tripkovič, Rojc 6, Svetik 7, Kavčič, Jonovič, Čajko 7, Srečkovič, Pipan 1, Schuster 6, Sanabor, Brecelj, Ferfolja 4. Trener: Dušan Vidmar.

> Sedemmetrovke: Krim 2 (2), Mlinotest 4 (3); izključitve: Krim 6, Mlinotest 0.

ASO


Najbolj brano