Ajdovke so za uvod razigravale mlajše moči

Čas pred tekmo je bil za Ajdovke skoraj težji kot dvoboj. Zbolela je namreč kapetanka Tina Rojc, gleženj pa si je zvila nosilka igre na krilnem položaju, Maja Svetik.

Teja Ferfolja (rdeča v sredini) je bila s šestimi goli prva strelka 
Mlinotesta. Foto: Igor Mušič
Teja Ferfolja (rdeča v sredini) je bila s šestimi goli prva strelka Mlinotesta. Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Čajko 5, Schuster 5, Sanabor 4, Š. Ferfolja 3, T. Ferfolja 6. Trener : Dušan Vidmar.

Ob ogromni kakovostni razliki med domačinkami (tretje v lanskem DP) in novinkami v ligi iz Brežic so bile Ajdovke z mislimi že nekoliko pri naslednji tekmi s Krimom. Uvodni izid 3:0 je že napovedal, kako se bo obračun mačke z mišjo odvijal. Večina akcij Brežičank je končala v bloku visokih Taje Čajko in Teje Ferfolja. Preostali odbitki so praviloma šli v roke soigralkam na krilnih položajih ali pa vratarki Sandri Srečković. Sledile so serije protinapadov. Brežičanke so lahko še srečne, da Ajdovke marsičesa niso zadele. Gostje se niti med odmorom niso sestavile. V drugem polčasu prvih 14 minut niso zadele niti enkrat. V nadaljevanju so glavnino minutaže opravile ajdovske mladinke in kadetinje, med strelke pa so se vpisale skoraj vse.

“Zaradi kakovostne razlike je bila to velika priložnost za mlajše igralke. Posebej se je izkazala Petra Sanabor, dobro pa je branila tudi druga vratarka Anja Bratina. Nosilke igre so si nekoliko odpočile. Upam, da bo do tekme s Krimom okrevala Tina Rojc,” je po tekmi povedal trener Dušan Vidmar.

Mlinotest : Brežice 33:16 (16:10)

Dvorana Police, gledalcev 100, sodnika Sintič in Kos.

Mlinotest: Bratina, Srečković 1, Čermelj 3, Črnigoj 2, Jonovič 3, Fegic 1, IM


Najbolj brano