Ajdovke se vračajo iz Elblaga z mislimi na povratno tekmo

Rokometašice Mlinotesta so bile včeraj po prvi tekmi osmine finala evropskega pokala Challenge, ki so jo na Poljskem proti tretji ekipi tamkajšnjega prvenstva Eks Start Elblag izgubile z 28:22, še gostje tamkajšnjega kluba v VIP salonu dvorane, nato pa so odšle na hotelsko večerjo.

Slovo iz Elblaga z mislijo na povratno srečanje v Ajdovščini. Foto: Igor Mušič
Slovo iz Elblaga z mislijo na povratno srečanje v Ajdovščini. Foto: Igor Mušič

ELBLAG > Tam se je zgodilo skoraj neverjetno presenečenje. V kuhinji je prišlo do popolne zmešnjave pri upoštevanju dogovorjenega menija in količine. Hrane je preprosto ni bilo dovolj, zagato pa je zasilno rešila direktorica Justyna Stelina, ki je naročila pizze iz bližnjega lokala čez cesto.

Danes po zajtrku je Mlinotestova odprava začela pot proti pet ur vožnje oddaljenemu letališču v Varšavi, od koder bo poletela v Bologno in od tam z avtobusom nadaljevala pot proti Ajdovščini.

Prihod ekipe na parkirišče ŠC Police je predviden malo po 22. uri. Kljub porazu si rokometašice zaslužijo sprejem ljubiteljev rokometa. Proti desetkrat bogatejši ekipi z dvakrat večjim številom izenačenih igralk so vodile prvo četrtino tekme, bile enakovredne do polčasa in nato kljub sodniškem oškodovanju in igranju skoraj brez menjav zdržale z minimalnim zaostankom treh do štirih golov do končnice tekme.

Povratni dvoboj bo v soboto ob 19. uri v Ajdovščini, kjer bi moral biti izid ob bučni podpori navijačev za Mlinotest ugodnejši.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano