Ajdovke poskrbele za spektakel ob drogu (foto)

Pole dance je čarobna mešanica akrobatike, športa, plesa in zabave, pravijo članice ajdovskega kluba Sport Pole Dance, ki so pod vodstvom Iris Batista občinstvo navdušile s spektaklom ob drogu. 35 nastopajočih je poskrbelo za dih jemajoči nastop z akrobacijami in z mehkobo gibanja.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > “Edina ovira je volja. Edina utež, ki jo moraš dvigniti, je tvoje telo. Če ga prvič ne dvigneš, ga boš dvignil čez en mesec, dva ali tri. Le vztrajati je treba. A ko to enkrat poskusiš, si zraven,” pravi Ajdovka Iris Batista, inštruktorica športa, v katerem so združene prvine gimnastike, akrobatike in plesa - sport pole dance.

Kaj vse je mogoče, če si vztrajen, je na prvem spektaklu ob drogu prikazalo 35 članic kluba Sport Pole Dance, ki ga vodi. V 14 točkah so se predstavile tako najmlajše, ki štejejo šele pet let, kot tudi dekleta in žene sredi štiridesetih. Nekatere se s športom ukvarjajo šele nekaj mesecev, druge vztrajno vadijo že dobri dve leti. Iris Batista je skupaj z njimi kot plesalka, režiserka in scenaristka prireditve poskrbela za zanimiv preplet točk z enostavnejšimi in tudi zahtevnejšimi elementi na statičnih in dinamičnih drogovih, v katerih so nastopajoče ob akrobatskih in gimnastičnih prvinah pokazale tudi usklajenost in mehkobo gibanja. Nastop je z glasbenimi točkami popestrila domača skupina Skalp.

Iris Batista se je s plesom ob drogu kot s športom želela ukvarjati že kot najstnica, a želja se ji je izpolnila šele pred nekaj leti, ko je obiskala tečaj v Ljubljani. Odtlej mu je povsem predana, v klubu Sport Pole Dance Ajdovščina pa so se ji pridružile številne Ajdovke. Trenutno jih je v klubu 40. Ob prvi predstavitvi občinstvu v klubu snujejo tudi tekmovalne načrte in si želijo, da se bodo uresničile napovedi in bo disciplina postala tudi članica olimpijske družine športov. AT


Najbolj brano