Ajdovci z novim trenerjem

Po devetih zaporednih porazih so se pri košarkarskem drugoligašu iz Ajdovščine odločili za zamenjavo trenerja.

Samo Miška Foto: Leo Caharija
Samo Miška Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Namesto Sama Miške bo prvi trener Tomaž Bernot, ki je nazadnje deloval pri ljubljanski Iliriji. ”Po razgovoru z dosedanjim trenerjem Samom Miško smo se dogovorili in sporazumno prekinili sodelovanje. Trenerju Miški želimo veliko športnih, trenerskih in osebnih uspehov. Novi trener Tomaž Bernot se je z igralci srečal na prvem treningu v torek, v soboto bodo vsi skupaj poskušali v domači dvorani proti ekipi LTH Castings iz Škofje Loke popraviti vtis iz zadnjih tekem,” so zapisali v izjavi za javnost na spletni strani kluba.

Koprčan Miška je sicer že pred začetkom sezone opozarjal, da Ajdovščina nima konkurenčne ekipe za obstanek v drugi ligi. “Z vodstvom kluba smo imeli različne poglede na košarko, na težave sem jih opozarjal. Z igralci sem se razumel, tu ni bilo težav. Vodstvu kluba sem že pred časom predlagal, da poiščejo novega trenerja, do takrat pa sem bil pripravljen ostati na čelu ekipe. Ajdovščini želim veliko sreče in uspeha v nadaljevanju prvenstva,” je za PN povedal Miška, ki se bo poslovil tudi od vodenja mlajših selekcij.

Bernot bo skušal predzadnje Ajdovce rešiti pred izpadom iz drugoligaškega ranga. Vodstvo kluba pa bo na sobotni tekmi proti Škofjeločanom na tribunah gostilo generalnega sekretarja KZS Raša Nesterovića, njegovega namestnika in direktorja reprezentanc Mateja Avanza ter podpredsednika KZS Gregorja Griljca. SM, RM


Najbolj brano