Ajdovci v drugo ligo

V košarkarskem drugoligaškem tekmovanju bodo tudi v novi sezoni trije primorski klubi. Čeprav je v ligi na odličnem drugem mestu obstala le Plama pur, pa se Postojna vrača, za napredovanje pa se je odločila tudi Ajdovščina.

Ajdovci (desno) so izbrali drugo ligo, Sežanci pa krepijo ekipo v tretji ligi Foto: Leo Caharija
Ajdovci (desno) so izbrali drugo ligo, Sežanci pa krepijo ekipo v tretji ligi Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Težke gospodarske razmere, licenciranje tudi v košarki ali kakšne druge odločitve botrujejo spremembam v košarkarskih ligah. Kot vedno zapišemo po koncu vsake sezone, da ni nujno, da je končni vrstni red lig tudi pokazatelj podobe tekmovanja v novi sezoni, se tudi letos uresničuje. Igrišča so povedala, da so s primorskega konca iz lige izpadla UKK Koper in Postojna, v tretji ligi pa se Ajdovščini v ligi za napredovanje ni uspelo prebiti v višje tekmovanje. Toda mlajša ekipa Krke se je zaradi spremenjenih pravil pri dvojni registraciji igralcev odpovedala igranju v 2. SKL (Krka naj bi sodelovala s črnomaljsko Kolpo), medtem ko je obupal še zadnji višjeligaški klub v revirjih, Hrastnik, ki se je do zadnjega boril za obstanek. To je odprlo mesto ekipam, ki so ob prijavi v članska tekmovanja zapisala, ali bi sprejela administrativno napredovanje. Tega je sprejela Postojna, ki jo vodi predsednik Predrag Milović, ter novico objavila na družabnih omrežjih. Seveda je potrebno videti, kakšno in kako konkurenčno ekipo bodo torbarji, ki so v tem trenutku še brez trenerja, v teh okoliščinah lahko sestavili. Včeraj je povabilo sprejela tudi KK Ajdovščina, ki je za trenerja članov potrdila Sama Miško, ki bo v mesto burje pripeljal tudi centra Borisa Gverića.

Medtem pa v tretji ligi s sestavljanjem ekipe hiti Mesarija Prunk. Sežanci so v prijavi zavrnili možnost napredovanja s povabilom, saj želijo napredovati skozi prvenstvo. Z osmim mestom v minuli sezoni niso bili zadovoljni. Tako so najprej ekipo okrepili z organizatorjem igre Bobanom Vukovićem, iz Postojne je prišel tudi visoki branilec Gašper Jordan Rojko, naslednji novinec pa je krilni igralec, Portorožan Tim Škerbec. Nazadnje je igral za drugoligaša iz Kopra. Pogovarjali so se tudi s krilnim centrom Alenom Katonarjem, vendar do sklenitve sodelovanje (še) ni prišlo.

ROK MAVER


Najbolj brano