Agrochem sam na vrhu

S porazom v Ljubljani so balinarji Aikea Antene Portorož vrh superligaške lestvice prepustili Agrochemu, ki je v novogoriški balinarski dvorani gladko opravil z gosti iz Kobjeglave. Do druge zmage v sezoni so prišle Zabiče, medtem ko sta Skala in Postojna spet ostali praznih rok.

Žan Kocina Foto: Simon Maljevac
Žan Kocina Foto: Simon Maljevac

NOVA GORICA > Tudi v tretje so balinarji Agrochema dvoboj končali z visoko dvignjenimi rokami. Kot edina ekipa s popolnim izkupičkom zdaj sami držijo vrh lestvice. Uvodne minute dvoboja proti Hrastu so bile še izenačene, nato pa so si Novogoričani zagotovili visoko vodstvo z 8:0. Poudariti velja odličnih 30 točk mladega Gašperja Povha v igri v krog, njegov brat Matija pa se je izkazal z 39 točkami v hitrostnem zbijanju. Za prve točke Kobjeglavcev je poskrbel Borut Margon, sledila je delitev točk v natančnem zbijanju, nato pa sta Klemen Sosič in Matija Povh z zmago v štafeti še pred zadnjim delom tekme odločila vprašanje zmagovalca.

Za Portorožani je bil v derbiju kroga usoden že prvi del tekme, saj so krimovci na čelu z Branetom Magerlom, Žanom Sodcem in Erikom Čehom povedli z 11:1. Nekaj upanja sta gostom z uspešnima nastopoma v natančnem zbijanju vrnila Manuel Šorgo in Tadej Kontič, a je bila ljubljanska zasedba zelo razpoložena in v končnici tekme ni dovolila preobrata. Tako je moštvo iz Istre prvič v sezoni izgubilo, krimovci pa tesno dihajo za ovratnik vodilnemu Agrochemu.

Bolj izenačeno predstavo so spremljali številni ljubitelji balinanja v Zabičah, saj so se prve klasične igre končale s 4:4, moštvi pa sta si razdelili izkupiček tudi v hitrostnem zbijanju, v katerem je bil najbolj razpoložen David Šircelj s 40 točkami. Pri gostih je Nik Švara zbral 35 točk. Domačini so odpor Postojnčanov zlomili z zmagama Dinka Beakovića in Jožka Boštjančiča v natančnem zbijanju, hrvaška naveza Igor Linić-Sandro Klić pa je bila nato v štafeti nemočna proti domačinoma Davidu in Igorju Širclju, ki sta zadela kar 50 krogel. Tedaj je prednost Zabič narasla na 12:6.

Najvišjo zmago kroga so vpisali Škofjeločani, ki so se v Sežani sprehodili do točk. Skala je prikazala zelo bledo predstavo in gostom ni zapretila niti za trenutek, tako da si je Trata močno popravila količnik in zasedla mesto v zgornji polovici lestvice, medtem ko je Skala na dnu.

Superliga, 3. krog - Agrochem : Hrast 21:5, Zabiče : Postojna 20:6, Krim : Aikea Antena 19:7, Skala : Trata 2:24.

Vrstni red: Agrochem 6, Krim 5, Trata, Aikea Antena in Zabiče 4, Hrast 1, Skala in Postojna brez točke. SM


Najbolj brano