Adria Mobil zaradi dopinga odpustila Fajta

Vodstvo kolesarskega kluba Adria Mobil je začasno suspendiralo dolgoletnega člana Kristjana Fajta zaradi uporabe nedovoljenih poživil na letošnji marčevski dirki Istrska pomlad, so sporočili iz kluba.

Kot pravijo v klubu, se je Kristjan Fajt za uporabo nedovoljenih poživil odločil sam navkljub izredno strogim pravilom tako Mednarodne kolesarske zveze kot tudi zelo 
strogim pravilom matičnega kluba, ki boj proti dopingu že 
dolgo vrsto let postavlja na prvo mesto. Foto: Boštjan Bensa
Kot pravijo v klubu, se je Kristjan Fajt za uporabo nedovoljenih poživil odločil sam navkljub izredno strogim pravilom tako Mednarodne kolesarske zveze kot tudi zelo strogim pravilom matičnega kluba, ki boj proti dopingu že dolgo vrsto let postavlja na prvo mesto. Foto: Boštjan Bensa

NOVO MESTO > "Čeprav je suspenz po pravilih mednarodne protidopinške komisije Ucija s sedežem v Švici začasen, ker gre za proceduro dodatnega odpiranja vzorcev, je Fajt s strani matičnega kolesarskega kluba KK Adria Mobil z današnjim dnem dobil nepreklicno odpoved pogodbe," so zapisali pri Adrii Mobil.

Kot pravijo v klubu, se je Fajt za uporabo nedovoljenih poživil odločil sam navkljub izredno strogim pravilom tako Mednarodne kolesarske zveze kot tudi zelo strogim pravilom matičnega kluba, ki boj proti dopingu že dolgo vrsto let postavlja na prvo mesto.

"Kristjan Fajt je eklatantno kršil tudi zaobljubo proti dopingu, ki jo je podpisal in podal Kolesarski zvezi Slovenije in Slovenski protidopinški organizaciji že leta 2013 in s katero se je tudi javno zavezal, da bo ravnal v skladu s svetovnim kodeksom proti dopingu ter protidopinškim pravilnikom vseh naštetih organizacij. V Kolesarskem klubu Adria Mobil smo nad ravnanjem dolgoletnega kolesarja globoko presenečeni, ogorčeni in jezni, saj zdrav način življenja in najvišje športne vrednote postavljamo na najvišje možno mesto in o tem vse člane našega kluba - od najmlajših do članov profesionalnega moštva - nenehno osveščamo," poudarjajo pri novomeškem klubu.

Dodajajo, da so strogo zavezani dejstvu, da nikakršnih bližnjic za dosego športnih ali kakšnih koli drugih rezultatov nikomur ne dopuščajo in da se bodo tega držali tudi v prihodnje.

"Početje Kristjana Fajta strogo obsojamo. Posledice takšnega nedovoljenega in obsojanja vrednega početja bo nosil sam, saj je z uporabo nedovoljenih poživil omadeževal ne samo svoje ime, pač pa tudi ime in ugled kluba, vseh njegovih članov, številnih pokroviteljev in vrste drugih podpornikov. Od Kristjana Fajta se je, kot rečeno, z današnjim dnem Kolesarski klub Adria Mobil dokončno in nepreklicno poslovil," so zaključili pri Adrii Mobil.

STA


Najbolj brano