ACH Volley - Salonit Anhovo 3:0

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 7. kroga 1. DOL za moške premagali Salonit Anhovo s 3:0 (18, 16, 22).

Dos Santos Foto: Leo Caharija
Dos Santos Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Serijski prvaki so dobili še sedmo zaporedno tekmo v prvenstvu. Tudi tokrat prepričljivo, tako že postaja vse bolj jasno, da tudi v tej sezoni, v katero so zaradi sprememb vstopili nekoliko bolj previdno, ne bodo imeli pravega tekmeca v ligi. Na papirju je bil obračun v Ljubljani derbi, saj so se merili z aktualnimi pokalnimi zmagovalci in tretjo ekipo prvenstva, a od derbija je bila le črka D, pa čeprav so Ljubljančani spet igrali brez tujih okrepitev in poškodovanega Jana Klobučarja. Kljub temu pa so bili boljši v vseh elementih, Kanalci so zobe pokazali le v tretjem nizu, ko jim je odlično deloval blok.

Salonit ni niti enkrat na tekmi resno zagrozil favoriziranim Ljubljančanom. Ti so si v prvih dveh nizih že na začetku priigrali prednost, ki so jo s pritiskom s servisi brez kakršnih koli težav držali do konca. Spet se je izkazal mladi Jan Kozamernik, zelo dobro pa mu je na blokerskem mestu tokrat pomagal Danijel Koncilja, ki je začel v prvi postavi.

Salonit je bil enakovreden le v tretjem nizu, na začetku nekaj časa celo vodil, a obdobje med obema tehničnima odmoroma je bilo odločilno, da so gostitelji dobili tudi tretji niz. Tudi tega brez večjih težav.

"Danes je bilo vzdušje v ekipi pravo. Igrali smo tako, kot smo se dogovorili v garderobi. Dobro smo igrali v bloku, pričakovali pa smo boljši odpor nasprotnikov. Super občutek je, da smo še vedno neporaženi, tudi po tekmi z lanskimi pokalnimi zmagovalci. Napredek pa je viden tudi na tribunah, saj na vsako tekmo prihaja več navijačev, kar se definitivno čuti tudi na igrišču," je dejal domači bloker Kozamernik.

Dvorana Tivoli, gledalcev 120, sodnika: Gril (Limbuš), Melavc (Šempeter).

ACH Volley: Flajs 10, Jereb 1, Plot, Kozamernik 15, Purič, Pokeršnik 12, Klubučar, Pleško 10, Jurić, Kasnik, Slovnik, Koncilja 10.

Salonit Anhovo: Česnik 4, Šarić, Lazar, Marušič 2, Karnel, Kovačič, Dos Santos 9, Jerončič, Savičić 9, Čabarkapa 15, Okroglič, Krivec 1.

STA


Najbolj brano