78 tekem brez vstopnine!

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) je včeraj predstavila evropsko univerzitetno košarkarsko prvenstvo, ki ga bo gostila prihodnji teden. Sodelovalo bo 16 moških in 12 ženskih ekip, ki bodo v šestih tekmovalnih dneh odigrali kar 78 tekem.

Z leve: trenerja Bojan Đorđević in Grega Nachbar,  Nebojša Joksimović (ambasador EUC 
Koper 2015), Marko Juretič (predsednik organizacijskega odbora EUC Koper 2015), Dragan 
Marušič (rektor Univerze na Primorskem) ter košarkarja Andrej Volk in Tim Škerbec

 Foto: {Your Name}
Z leve: trenerja Bojan Đorđević in Grega Nachbar, Nebojša Joksimović (ambasador EUC Koper 2015), Marko Juretič (predsednik organizacijskega odbora EUC Koper 2015), Dragan Marušič (rektor Univerze na Primorskem) ter košarkarja Andrej Volk in Tim Škerbec  Foto: {Your Name}

KOPER > Evropsko univerzitetno košarkarsko prvenstvo bo na treh prizoriščih v Kopru potekalo od 21. do 27. junija. Večina ekip, ki bodo zastopale barve 25 evropskih univerz, bo že v soboto prek letališča Ronke pripotovala v Koper, oziroma v ankaranski turistični kompleks Adria, kjer bodo športniki nastanjeni. “Moje sporočilo je, naj se zabavajo, na igrišču dajo vse od sebe in izven njega izkoristijo vsak trenutek za spoznavanje mladih iz vse Evrope,” je svoje izkušnje prenesel ambasador 13. EUCB Nebojša Joksimović, ki je že leta 2002 nastopil na tovrstnem prvenstvu v Kopru.

V soboto ob 18. uri bo v Pretorski palači žreb parov, tekmovanje pa se bo začelo v nedeljo ob 9.45: istočasno v Areni Bonifika in v dvorani koprske srednje tehnične šole. Košarkarice bodo razdeljene v štiri skupine s po tremi ekipami, košarkarji pa v štiri skupine s po štirimi moštvi. V nedeljo bo ob 19. uri svečana otvoritev na Titovem trgu, potem pa se bo večina prisotnih podala nazaj v osrednjo dvorano prvenstva v OŠ Koper, kjer bo ob 20.30 prvič nastopila tudi domača zasedba Univerze na Primorskem.

“Obljubim, da se bomo borili, da bomo poskusili priti do čim boljšega rezultata. S soigralci smo kolegi, saj se poznamo že od prej. Mislim, da smo dobro pripravljeni, prav tako pa upam, da se bomo tudi zabavali,” je želje košarkarjev strnil član primorske ekipe Tim Škrebec. Ker je domača ekipa nosilec v skupini A, bo po prvi tudi še naslednji dve tekmi odigrala v dvorani OŠ Koper, tako v ponedeljek kot v torek ob 20. uri. Poleg domačinov bodo slovenske barve zastopale še ženska in moška ekipa ljubljanske univerze ter košarkarji Univerze Maribor.

“Vesel sem, da je Univerzitetna športna zveza Primorske pripeljala to prireditev v Koper. Takšni dogodki so priložnost, da se prikaže prisotnost študentov in njihov pomen pri športu v mestu Koper. Vsem sodelujočim želim veliko uspeha, seveda še posebej naši ekipi Univerze na Primorskem,” pa je povedal rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič.

V sredo, 24. junija, bo za košarkarje prost dan, ki bo namenjen izletom in uradnim sprejemom. Drugi del tekmovanja oziroma tekme končnice se bodo zvrstile prihodnji četrtek, petek in soboto, ko bodo finalni obračuni. Ogled vseh tekem bo brezplačen.

SANDI JERMAN


Najbolj brano