23. Eurofest je pred vrati

23. evropski rokometni festival je vse bliže. Le še dober teden je do srede, 1. julija, ko se bodo v Kopru zbrali udeleženci dogodka.

KOPER > Trenutno je prijavljenih že 152 ekip, prihajajo pa iz 18 držav (Avstrije, Belgije, Hrvaške, Češke, Danske, Francije, Madžarske, Italije, Izraela, Litve, Nemčije, Poljske, Romunije, Švedske, Slovaške, Srbije, Tajvana in seveda iz Slovenije). Prireditelji so v MOK našli sogovornika, ki se je odzval na vse njihove potrebe in jim s podpornimi službami pomaga pri organizaciji te zahtevne športne prireditve. Udeleženci so v minulih letih delno že uporabljali koprsko športno infrastrukturo, letos pa bodo lahko povsem uživali v možnostih športnega centra Bonifika in sosednjih objektov.

Poleg samih tekmovanj so ne prireditvi v ospredju tudi zabava, druženje in spoznavanje novih prijateljev iz oddaljenih krajev. Železni repertoar večernih prireditev odpira spoznavni večer z disco partyjem, ki bo tokrat na osrednjem igrišču na Ukmarjem trgu. Najbolj slikovita in zanimiva bosta mimohod ekip in otvoritvena slovesnost takoj po končanem prvem tekmovalnem dnevu. V četrtek se bodo predstavile ekipe po koprskih ulicah od Titovega trga do Ukmarjevega trga. Množica ekip v svojih pisanih dresih, z ogromnimi zastavami ter obilico dobre volje bo razveselila vse. Med vikendom bo po Pristaniški ulici odprta Eurofestova tržnica, organizirani pa bodo tudi kulinarični večeri, kjer bodo lahko udeleženci spoznavali domačo kuhinjo. Zadnji bo v nedeljo, 5. julija, s kuhanjem testenin z morskimi sadeži, ki bodo na voljo vsem obiskovalcem. Izkupiček prodaje le-teh bo namenjen koprskim otrokom iz socialno ogroženih družin.

Petkov večer bo zaznamovala zabava z Mambo Kingsi, nedeljski pa karaoke. Za vročico sobotne noči pa bo poskrbela najbolj množična večerna prireditev - izbor mis in mistra Eurofesta 2015. V ponedeljek bo še z razglasitev najboljših.

V času trajanja Eurofesta bo v mestnem jedru veljal tudi poseben prometni režim. NR


Najbolj brano