200 izklesanih teles za svetovna odličja

Praznična sobota, 25. junija, bo v Kopru tudi v znamenju svetovnega prvenstva v bodibildingu, za naziv svetovnega prvaka IBFF 2016. Izklesana ženska in moška telesa iz 27 držav, tudi iz Slovenije, se bodo v dvorani koprske osnovne šole potegovala za najvišja odličja. Tekmovalci in trenerji so že zapolnili vse koprske zasebne nastanitvene zmogljivosti.

Lanski utrinek s svetovnega prvenstva IBFF  v koprski Taverni, ko so  se z 
brezhibnimi telesi predstavila dekleta. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Lanski utrinek s svetovnega prvenstva IBFF v koprski Taverni, ko so se z brezhibnimi telesi predstavila dekleta. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Svetovno prvenstvo v Kopru že tradicionalno organizira mednarodna bodibilding in fitnes zveza IBFF s sedežem v Kopru, ki ji predseduje Duško Madžarović. “V boj za odličja se bo podalo 200 tekmovalcev iz Evrope in tudi drugih koncev sveta, med njimi bo tudi 12-članska slovenska ekipa,” napoveduje organizator.

Tekmovanje se bo v dvorani koprske osnovne šole pričelo ob 10. uri, sklenili ga bodo ob 21. uri. Vrsto let doslej je prvenstvo potekalo v koprski Taverni, tokrat ga gosti dvorana koprske šole. Na povabilo IBFF se je odzvalo 200 tekmovalcev iz 27 držav, nekatere reprezentance so tudi zelo številčne. O slovenski Duško Madžarovič pravi: “Ima dvanajst članov, ki bodo skušali poseči po odličjih. Boj zanje bo nasploh zahteven, saj je veliko tekmovalcev že doslej osvajalo visoka mesta na evropskih in svetovnih tekmovanjih v svojih kategorijah.” Med Slovenkami je tudi Koprčanka Eva Silvija Novak, ki je pred dvema tednoma na evropskem prvenstvu v Italiji osvojila naziv evropske prvakinje IBFF 2016.

Tekmovalci so iz večine evropskih držav, pa tudi iz južne Afrike, Argentine, Indije, Zimbabveja in Tunizije. 200 tekmovalcev spremlja prav toliko trenerjev. Svejastovno prvenstvo IBFF 2016 je v koprski občini že zapolnilo večino postelj v obeh zasebnih hotelih in pri sobodajalcih. JA


Najbolj brano