16. festival malega nogometa tudi s pridihom lige prvakov

Celotedenski festival malega nogometa na Škofijah se je končal s finalom članov, v katerem je ekipa Kdo je naslednji s 6:2 porazila Azzuro bar. Tradicionalno prireditev, ki je bila na sporedu že šestnajsto leto, je letos zaznamovala udeležba 68 ekip, ki so se pomerile v devetih kategorijah. Z nastopom Aleksandra Rajčeviča pa je turnir prvič dobil tudi pridih lige prvakov.

Prizor je  s članske tekme med rumenomodrimi domačini Bronxom in ekipo Black&White. 
 
 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Prizor je s članske tekme med rumenomodrimi domačini Bronxom in ekipo Black&White.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŠKOFIJE > V prejšnjih sezonah so na članskem turnirju sodelovali številni nogometaši, ki so nastopali v dresih slovenske članske nogometne in futsal reprezentance. Tokrat pa je v ekipi Hoti Style ob Daliborju Radujku, Amerju Jukanu, svežemu povratniku v Maribor Daliborju Volašu in ostalih zaigral tudi steber vijoličaste obrambe Aleksander Rajčevič. Čeprav so veljali za favorite, so Rajče in kolegi nesrečno izgubili polfinale po streljanju najstrožjih kazni, potem pa so bili s šestih metrov bolj uspešni v obračunu za tretje mesto. Zmaga je nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo pripadla ekipi Kdo je naslednji, ki je v finalu gladko ugnala malce utrujeni Azzuro bar. V vrstah zmagovalcev so bili ob najboljšemu igralcu Tadeju Mihaliču in naj vratarju Gregorju Okretiču razigrani še Ivo Stipaničev, Kevin Škerlič ter Roy Rudonja, medtem ko se je pri drugouvrščenih najbolj izkazal najboljši strelec finalnih bojev Luka Stepančič.

“Zelo smo zadovoljni z udeležbo in z izvedbo festivala. Ni bilo nobenih incidentov, kar je na tako množični prireditvi najpomembneje, kljub težkim časom pa se število sodelujočih ekip ni spremenilo. Potrdili smo, da je naša ena najpomembnejših malonogometnih prireditev daleč naokrog,” je dejal prvi mož festivala Željko Stanič.

V ženski konkurenci so zasluženo slavile Jelšanke iz ekipe Pro-Tom, ki so na krilih Tine Paliska in Doris Turkanović ugnale obe ekipi ankaranskega ženskega prvoligaša. Dekleta pa so dodala festivalu še mednarodni predznak, saj so nastopile nogometašice iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Makedonije.

V veteranskih kategorijah V+35 in V+45 sta prvi mesti osvojili selekciji domačega Bronxa, v kategoriji V+55 pa je slavila ekipa Vrhpolja. V mladinskih kategorijah so zmagali Jadran Dekani B (U-11), Portorož Piran A (U-13), Jadran Dekani A (U-15) ter Prijatelji (U-19). V ekipi Prijateljev si velja zapomniti ime Luke Štora iz Velikih Žabelj, ki nastopa za kadetsko vrsto NK Maribor. SJ


Najbolj brano