15 Slovencem 20 pokalov

Minuli konec tedna sta v italijanskem Bariju potekali mednarodna tekma International IBFF v soboto in dan kasneje svetovno tekmovanje Universe IBFF pod okriljem mednarodne bodibildnig zveza IBFF. Izkupiček slovenske ekipe je izjemen - 15 tekmovalcev je osvojilo skupaj 20 pokalov.

Del slovenske ekipe v Bariju (z leve): Miha Smole, Valentina 
Aleksić, David Žibert, trener Duško Madžarović, Vanja Jež, 
Klemen Čančer, Izabella Miličević, Marjana Onič in Mitja 
Petan. 



  Foto: Arhiv Ibff
Del slovenske ekipe v Bariju (z leve): Miha Smole, Valentina Aleksić, David Žibert, trener Duško Madžarović, Vanja Jež, Klemen Čančer, Izabella Miličević, Marjana Onič in Mitja Petan.  Foto: Arhiv Ibff

BARI > Duško Madžarović, predsednik IBFF in mednarodni trener, poudarja, da je bila slovenska ekipa zelo močna, med petnajsterico je pet Koprčank oziroma Koprčanov. Tekmovali so v različnih disciplinah, odvisno od starosti in telesne višine. Oba dneva je na obeh tekmovanjih nastopilo več kot 150 tekmovalcev iz 17 držav z vsega sveta.

Madžarovič je s slovensko ekipo zelo zadovoljen, saj je tudi bera odličij velika. Izstopa Koprčanka Valentina Aleksić, ki je ubranila lanski odličji in je tudi tokrat zmagala na mednarodni tekmi in na tekmovanju Universe (disciplina Miss Fitness Model Teen). Sledi Koprčanka Izabella Miličević s prvim mestom na mednarodni tekmi in drugim na prvenstvu Universe. Enaki uvrstitvi je dosegel Matic Grilc iz Radovljice. Sledijo Mitja Petan iz Brežic (prvi in tretji), Koprčan Toni Planinšek in Mariborčan Matjaž Ozim (na obeh tekmah sta bila druga v svojih skupinah). Klemen Čančer iz Trbovelj je na prvi tekmi osvojil tretje in na drugi četrto mesto. Tretje mesto na Universe je zasedel Andrej Ušlakar iz Kranja, medtem ko se je Koprčanka Vanja Jež na obeh tekmovanjih uvrstila na četrto mesto. Milan Jehart iz Kopra je na prvem tekmovanju osvojil četrto mesto, na svetovnem pa peto. Več uvrstitev tik za zmagovalnimi stopničkami je na obeh tekmah uspelo še peterici Slovencev.

Posebno priznanje IBFF za kakovostno vodenje zveze je je prejel še Duško Madžarović.JA


Najbolj brano