1064 kilometrov, a brez vstopnice

Sinočnji nogometni spektakel je ponudil tudi zanimivo dogajanje v okolici stadiona, kjer so pred pričetkom dvoboja prevladovali gostujoči navijači.

Ob gostovanju Hajduka in njegovih pristašev v Kopru okrepljene policijske enote niso imele posebnega dela. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Ob gostovanju Hajduka in njegovih pristašev v Kopru okrepljene policijske enote niso imele posebnega dela. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Da številni medijski zapisi o ljubezni Hajdukovih navijačev do svojega kluba niso izmišljeni, so včeraj potrdili člani navijaške skupine Torcida, ki so v Koper pripotovali od blizu in daleč. Med njimi so bili tudi številni slovenski podporniki, največ pozornosti pa je vzbudila v Hajdukove zastave ovita jadrnica, ki se je zahvaljujoč dobrim navigacijskim sposobnostim devetih navijačev iz Šibenika v zgodnjih popoldanskih urah zasidrala na koprskem pomolu.

Podpisani je med vožnjo proti stadionu naletel na dva mlada Hajdukova navijača, ki sta v Istro pripotovala iz 532 kilometrov oddaljenega Belišča, kljub temu da nista imela zagotovljene vstopnice. “Skušala se bova znajti. Zavedava se, da je težko priti do vstopnic, a upava, da se nama bo nasmehnila sreča,” sta pojasnila Ante in Nenad. Navijači kanarčkov so dvoboj pričakali precej bolj umirjeno, tribune Bonifike pa so začeli polniti že dobro uro pred tekmo, ko je merilnik temperature še vedno kazal 33 stopinj Celzija. “Ne bojimo se Hajduka. Gre za klub s slavno zgodovino, medtem ko trenutno dres nosijo golobradi mladeniči, ki jih Vanolijeva ekipa lahko užene,” pa so modrovali domači kibici. Uvod v tekmo je sicer minil brez večjih posebnosti. Za red je skrbelo več kot 200 policistov, ki pa niso imeli večjega dela.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano