“Živimo od obljub”

“Ne preostane nam drugega kot trenirati in počakati, da se položaj izboljša,” je pojasnil Alen Jogan, kapetan in najbolj izkušeni nogometaš Gorice.

Alen Jogan Foto: Leo Caharija
Alen Jogan Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Ponovitev scenarija izpred dobrega tena dni, ko ekipa zaradi zaostalih obveznosti ni odpotovala v Istro na prijateljsko tekmo z zagrebško Lokomotivo, se zdi izključen. Tudi zaradi razmerij moči v ekipi, kjer je osem novincev. Če upoštevamo, da je v moštvu od jeseni še nekaj posojenih igralcev, potem je težko poenotiti posamezna izhodišča.

“Nekaj je bilo treba postoriti oziroma opozoriti javnost. Tako ni šlo več naprej. Bile so spet same obljube in skoraj nič uresničenega. Ko si na treningu, poskušaš vse odmisliti, ob prihodu domov pa te čakajo neplačane položnice,” je pojasnil 29-letni Alen Jogan, ki ima sicer status posojenega igralca Parme, kjer je položaj prav tako daleč od rožnatega.

> Kako naprej?

“Upam, da se bo čim prej oziroma v kratkem zgodil kakšen premik in dobimo vsaj nekaj denarja.”

> Obstaja kakšen časovni rok?

“Informacij je veliko. Predsednik je pravi naslovnik za to.”

> Do kdaj boste vztrajali v takšnem položaju oziroma kaj nameravate še storiti?

“Trenirali bomo naprej. V nasprotnem škodujemo sebi in ekipi. Vadimo s polno paro.”

> Koliko so vam dolžni?

“Kar precej. Recimo, da nam dolgujejo približno pet, šest plač.”

> Kako sicer potekajo priprave?

“Prišel je nov trener z novimi zamislimi in novimi zahtevami. Z izjemo neodigrane tekme poteka vse po načrtu. Treniramo zavzeto.”

> V zimskem premoru se je spet priključilo veliko novincev. Kakšna bo spomladi ekipna podoba?

“Tega smo že vajeni. Treba se bo spoznati. Mi se moramo prilagodili na novince, oni na nas. Upam, da nam bodo prinesli določeno kakovost.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano