“Želimo si več podpore s tribun”

Peter Kastelic je hrpeljsko žensko člansko rokometno ekipo prevzel lani in jo popeljal v prvo A ligo. Na prve prvenstvene točke so morale Hrpeljke čakati tri kroge, a so se jih zato toliko bolj razveselile. Ta konec tedna gostujejo pri Krimu, 24. oktobra pa bo v Modri dvorani težko pričakovani primorski derbi s Koprom.

Peter Kastelic: “Vse igralke so amaterke, pridne v 
šoli, skratka, naše.” Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Peter Kastelic: “Vse igralke so amaterke, pridne v šoli, skratka, naše.” Foto: Tomaž Primožič/Fpa

HRPELJE > Rokometašice prve ekipe Jadrana Bluemarine so vse vzgojene v domači rokometni šoli, iz katere izhaja tudi trener Peter Kastelic. V svoji prvi sezoni v A ligi so v gosteh izgubile proti Ljubljani (23:30) in doma proti Braniku (31:26), nato pa le prišle do prve zmage doma proti Brežicam (29:25).

“Delali smo na tem, da bi zmagali že v prvi tekmi proti Ljubljani, a nam ni uspelo. Zdaj smo si nekoliko dvignili samozavest, in na tem bomo gradili,” pravi Kastelic.

> Kako ste zadovoljni s prvimi koraki v A ligi?

“Občutki so mešani. Menim, da bi v prvih dveh tekmah lahko dali več od sebe. Na začetku smo imeli tremo, zdaj pa se počasi popravljamo in vračamo spet v staro formo, tako da bomo na domačem igrišču skušali presenetiti še koga od boljših konkurentov.”

> Kako vam je po dolgih letih igranja v B ligi uspel preboj navzgor?

“S treningi. Treba je pač garati, kajti le trdo delo prinaša uspehe. V ekipi so same domačinke: študentke, dijakinje, zaposlene - vse amaterke, pridne v šoli, skratka, naše.”

> Kako bi ocenili svoj prispevek k ekipi? Na tekmah ste med mirnejšimi trenerji ...

“Videz vara, saj sem med tekmami kar precej nervozen. Vendar, če nam uspe narediti vse na treningu, lahko na tekmi le izpolnjujemo dogovore in odigramo povsem mirno. Ni mi treba kričati, saj menim, da morajo biti dekleta na tekmah sama dovolj motivirana.”

> Pravite, da so vaše igralke vse amaterke. Kakšne ambicije imajo v tem športu?

“Ne bom izpostavljal posameznic. Ekipa mora igrati dobro, šele potem lahko kakšna posameznica iz nje odskoči stopničko više in morda kdaj zaigra tudi na evropski sceni.”

> Na tribunah vas sicer spremlja malo navijačev, a so kar glasni. Čuti se, da so Hrpelje še vedno rokometni kraj ...

“To je res, a si želimo večje podpore s tribun. Dekleta se res odrekajo, zato bi povabil vse navijače v dvorano. Še posebej bi jih povabil na derbi s Koprom, ki bo v Hrpeljah 24. oktobra.”

> Ste stabilen klub?

“Smo. Bazo imamo urejeno, vse mlajše selekcije imamo pokrite in dobro delajo. Tudi razmere za delo članske ekipe so dobre.”

> Kako naprej?

“Samo navzgor.”

> Kaj je značilno za hrpeljsko rokometno šolo?

“Srce. Majhni smo, zato moramo biti posebni.”

ALJA TASI


Najbolj brano