“Želimo ponoviti lanski četrtfinale”

V košarkarskih krogih po Sloveniji še kar odmeva sobotna gladka zmaga Portorožanov (74:56) proti vodilni ekipi prve lige. Tajfun iz Šentjurja je bil nemočen proti razpoloženi zasedbi ladjarjev, ki so končno dokazali, da lahko mešajo štrene tudi najboljšim.

Motivirani Portorožani so prvi v sezoni presenetili Tajfun. Foto: Picasa
Motivirani Portorožani so prvi v sezoni presenetili Tajfun. Foto: Picasa

PORTOROŽ > “Menim, da smo zmagali povsem zasluženo. Vsi naši igralci so veliko prispevali k pozitivnemu končnemu rezultatu. Držali so se dogovora in dvoboj odigrali z veliko energije in koncentracije,” je sladko sobotno zmago pokomentiral športni direktor Portoroža Gorazd Murovec, ki opravlja tudi vlogo asistenta glavnemu trenerju Konstantinu Subotiću.

> Ste verjeli, da lahko tako nadigrate vodilni Tajfun?

“V vsaki tekmi startamo na zmago in s takšnimi ambicijami smo krenili tudi v dvoboj proti Tajfunu. Verjeli smo, da lahko z dobro igro v obrambi in korektnim napadom presenetimo nasprotnika in to so naši fantje tudi uresničili.”

> Kako kot športni direktor ocenjujete dosedanji del sezone?

“Z rezultati nisem zadovoljen. Na določenih tekmah smo igrali dobro po petintrideset minut, nato pa v ključnih trenutkih slabo odreagirali na dogajanje na parketu. To nas je stalo kar nekaj zmag in v prihodnje želimo to spremeniti.”

> S kakšnimi ambicijami pričakujete odločilni del sezone?

“Tako kot do sedaj bomo v vsaki tekmi napadali zmago. Imeli smo določene težave zaradi dokaj pozne sestave moštva, poleg tega pa nam je obilica smole s poškodbami preprečila normalno treniranje in uigravanje ekipe. Upam, da so te težave sedaj za nami. Želimo si ponoviti lansko uvrstitev med osmerico najboljših v prvenstvu.”

> Boste tudi letos vztrajali pri nespremenjeni zasedbi vso sezono?

“Dejstvo je, da določeni igralci ne dajejo tistega, kar se od njih pričakuje. Možnost določenih sprememb vedno obstaja. Če najdemo igralca, ki bi ustrezal našemu konceptu, tako igralsko kot karakterno, bomo o tem razmislili. Tako kot pri večini klubov je pač tudi pri nas ključno vprašanje financ.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano