“Upam na čim več ognjemetov”

Ob sobotni prvenstveni zmagi Rijeke proti Slaven Belupu s 3:0 se je reškim navijačem predstavil tudi novinec v domačem dresu Goran Cvijanović. Rečani so nanizali že petnajsto zaporedno zmago na uradnih tekmah in upravičeno optimistično pričakujejo odločilne dvoboje za napredovanje v evropsko ligo.

Veselje reških navijačev na Kantridi Foto: Simon Maljevac
Veselje reških navijačev na Kantridi Foto: Simon Maljevac

REKA > “Zadovoljen sem, da sem tako hitro dobil priložnost za igro. Menim, da sem tekmo odigral korektno, polega tega pa smo prepričljivo zmagali pred domačimi navijači in vse skupaj je izpadlo po željah. Doživel sem tudi ognjemet po zmagi in upam, da jih bom v prihodnje videl čim več,” je kmalu po koncu dvoboja za PN povedal Goran Cvijanović, ki se je v začetku prejšnjega tedna dogovoril za sodelovanje z novimi delodajalci.

Po suvereni predstavi domače zasedbe, v kateri je na položaju centralnega zveznega igralca odigral zadnjih 20 minut, si je naprej skupaj s soigralci in nekaj več kot 4000 navijači na legendarni Kantridi ogledal tradicionalni ognjemet, s katerim Rečani proslavljajo zmage, nato pa je opisal dogodke, ki so si v zadnjih dneh sledili z bliskovito naglico: “Vse skupaj je potekalo zelo hitro, tako da še nisem imel časa za selitev. Z ekipo sem v zadnjem tednu opravil pet treningov ter deloma spoznal trenerjeve zahteve in prepričan sem, da bo iz dneva v dan bolje.

Rijeka je triumfalno krenila v novo sezono in z maksimalnim izkupičkom skupaj z zagrebškim Dinamom drži vrh prvenstvene lestvice, v zadnjih tednih pa je že tako kakovostno moštvo dobilo še nekaj okrepitev. Med njimi je tudi Goran Cvijanović, nekdanji član Gorice in Maribora, ki se ne boji hude konkurence: “Ravno v zvezni vrsti je igralski kader najbolj številen, nekateri igralci pa so še v fazi rehabilitacije po poškodbah. Sam bom na treningih skušal delati po najboljših močeh, prizadeval si bom čim prej izboriti mesto v začetni enajsterici. Po uspešnem preteklem letu so apetiti vseh v klubu in okrog njega zrasli. Vsi vemo, kaj Rijeka kot klub pomeni, in tudi v letošnji sezoni bomo napadali vrh v domačem prvenstvu.”

Že v četrtek čaka 'Cvijota' prva evropska preizkušnja v reškem dresu, saj bo v zadnjem predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo na Kantridi gostoval moldavski Sheriff, ki nikakor ni naiven tekmec: “Kar sem izvedel od soigralca Mirala Samardžića, ki je v preteklosti nosil dres Sheriffa, gre za zelo kakovostno ekipo, ki je nikakor ne bomo podcenjevali. Moramo se dobro pripraviti.” Začetek sezone se sicer ni odvil po Cvijanovićevih željah, saj se je kot dolgoletni standardni član vijoličastih brez pravega razloga znašel v drugi ekipi. “Že v preteklih mesecih so se dogajale nekatere stvari, ki pa vendarle niso bile tako kritične. Teden dni pred prvo uradno tekmo v novi sezoni je prišlo do določenih potez, ki si jih zagotovo nisem zaslužil, saj sem vseskozi korektno sodeloval z vsemi v klubu. To je sedaj za mano, sam pa sem osredotočen na novo zgodbo v Rijeki, s katero imam podpisano enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja za dodatno leto,” je zaplet pojasnil 27-letni nogometaš. “Morda pa me dobre igre ponovno popeljejo tudi do reprezentančnega dresa,” je Cvijanović optimistično sklenil pogovor.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano