“Trudil se bom, da bom postal najboljši”

Slovenski nogometni vratar Jan Oblak je danes prvič uradno stopil na travnato površino stadiona Vicente Calderon, kjer bo kot član Atletico Madrida služboval naslednjih šest sezon. Na Vip loži je bil predstavljen pred številnimi predstavniki medijev.

Slovenski nogometni vratar Jan Oblak je danes prvič uradno stopil na travnato površino stadiona Vicente Calderon, kjer bo kot član Atletico Madrida služboval naslednjih šest sezon
Slovenski nogometni vratar Jan Oblak je danes prvič uradno stopil na travnato površino stadiona Vicente Calderon, kjer bo kot član Atletico Madrida služboval naslednjih šest sezon 

MADRID > Enaindvajsetletni Jan Oblak je že v startu dokazal, da je hitro osvojil osnovno pravilo trenerja Diega Simeoneja. "Prišel sem kot eden od treh vratarjev, vendar se bom trudil, da bom postal najboljši. Na prvem mestu je ekipa," je dejal Ločan.

Protokol predstavitve je vodil predsednik Atletica Enrique Cerezo, ki je slovenskega reprezentanta nagovoril z besedami: "Tukaj se boš srečal z zdravo konkurenco. Vsi skupaj se bomo trudili, da se boš počutil kot član velike družine. Tvoja prihodnost je tudi naša."

Nato je besedo dobil Oblak. "Zavedam se, da prihajam kot zamenjava za Thibauta Courtoisa in naredil bom vse, da bom na njegovi ravni," je dejal Slovenec, za katerega je Atletico Benfici odštel 16 milijonov evrov odškodnine, kar je najvišja doslej plačana vsota v španskem nogometu za kakšnega vratarja.

"Zelo sem zadovoljen, da sem prišel v Atletico. Odločitev sem sprejel na podlagi razgovorov z različnimi igralci kluba, ki so vsi pohvalili delo in stanje v njem. Zagotovo je to velik korak v mojem življenju, ki prinaša tudi ogromno odgovornosti," je še dejal Oblak in pristavil: "Benfica mi bo ostala v lepem spominu, vendar sem moral narediti ta korak, saj bo veliko soigralcev prav tako zapustilo klub. Atletico je bil moja priložnost."

STA


Najbolj brano