Tina Maze zmagala na smuku v Lake Louisu

Dvakratna olimpijska zmagovalka Tina Maze je zmagala na smuku za svetovni pokal alpskih smučark v kanadskem Lake Louisu (1:50,98). Druga je bila Avstrijka Anna Fenninger (+0,45), tretja pa Tina Weirather iz Liechtensteina (+0,51). Mazejeva je tako prišla do svoje že 25. zmage v svetovnem pokalu.

 Foto: STA
Foto: STA

LAKE LOUISE > Ilka Štuhec je bila 20. (+1,67), preostali slovenski tekmovalki sta ostali brez točk pokala.

Maruša Ferk je bila 41. (+3,00), Vanja Brodnik pa 49. (+3,90). Američanka Lindsey Vonn je bila na prvi tekmi po skoraj letu dni osma (+0,85).

Tina Maze je sredi novembra v Leviju zmagala v slalomu, tokrat pa slavila svojo 25. zmago v pokalu, četrto v smuku. S tem je na večni lestvici prehitela nekdanjo smučarsko tekačico Petro Majdič, ki je nanizala 24 zmag.

Na smuku je za dotlej vodilno Anno Fenninger pri prvih dveh merjenih še malce zaostajala, po tehnično zahtevnem delu je bila že 35 stotink pred Avstrijko, na sklepnem delu, kjer je bilo potrebno ujeti pravi občutek za drsenje, pa je imela 24, 50 in na kocu 45 stotink prednosti.

Najboljša slovenska alpska smučarka doslej je pozdravila tudi vrnitev velike tekmice Vonnove po tekmovalnem postu, ki se vleče že od lanskega decembra. Po hudem padcu je morala januarja na operacijo desnega kolena in zato ni nastopila niti na olimpijskih igrah v Sočiju. Vrnila se je na svoje “dvorišče”, saj ji je kanadsko prizorišče v smukih in superveleslalomih prineslo kar 20 uvrstitev na oder za zmagovalke, od tega je bilo 14 zmag, tudi prva v karieri pred desetletjem.

Doslej je štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala v tem tekmovanju zmagala na 59 tekmah, njen največji cilj sezone pa bo, tako kot za večino tekmovalk, nastopiti februarja prihodnje leto na svetovnem prvenstvu, ki bo v njeni domovini; prvenstvo bo v Beaver Creeku in Vailu v Koloradu.

STA


Najbolj brano