“Svoje smo naredili”

Ob zlata vredni zmagi Gorice na gostovanju v Kidričevem je bil prvi junak strelec dveh zadetkov Dejan Žigon, ki se je po koncu tekme znašel v objemu trenerja Mirana Srebrniča.

Dejan Žigon
Dejan Žigon 

KIDRIČEVO > Obramba Aluminija je imela v prvem polčasu obilo težav z ofenzivnim delom goriškega moštva, v kateri je blestel Dejan Žigon, ki je v slogu pravih ostrostrelcev dvakrat zatresel domačo mrežo.

Po tekmi se je skupaj s soigralci poveselil z goriškimi navijači, nato pa v pogovoru za Primorske novice strnil občutke po odlilčni predstavi.

> Se je bilo težko pripraviti na ta odločilni obračun proti Aluminiju?

“Zadnji tedni so bili res težavni. Vse skupaj je bilo že pravo mučenje. Že skozi vso sezono smo bili priča zelo stresnemu dogajanju in na koncu smo lahko presrečni, da smo dobili to tekmo in obstali v prvi ligi.”

> Hitro prejeti zadetek vas ni pokopal.

“Hitro smo doživeli hladen tuš, a smo hitro izenačili in dvoboj se je obrnil v naš prid. Skupaj z Elekejem sva skušala izkoristiti prostor, ki se nama je ponujal v napadalnih akcijah. Dvakrat mi je lepo podal in sam se dobro reagiral pred domačimi vrati.”

> Je ta zmaga napoved svetlejše prihodnosti kluba?

“S to zmago se nam je odvalil velik kamen od srca in v tem trenutku o drugih stvareh niti ne razmišljamo. Zdaj so na vrsti pogovori z upravo kluba.”

> Kaj boste sporočili novemu vodstvu goriškega prvoligaša?

“To, da smo mi svoje naredili in z obstankom v ligi izpolnili cilj, sedaj pa je na potezi nova uprava kluba. Videli bomo, kakšni so načrti za prihodnost. Videli bomo, kaj nam bodo prinesli naslednji tedni.”

SM


Najbolj brano