“Slovenija ima kakovost, da razmišlja le o sebi, drugi pa naj se ukvarjajo z našo igro”

Izjave po rokometni tekmi Slovaška - Slovenija (20:26) v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Poljskem 2016 (2).

 Veselin Vujović, selektor Slovenije Foto: Simon Maljevac
Veselin Vujović, selektor Slovenije Foto: Simon Maljevac

> Veselin Vujović, selektor Slovenije: “Zame je bil to krstni nastop, pa tudi moji fantje so imeli v podzavesti, da si lahko z današnjo zmago v Prešovu izborijo nastop na Poljskem. Prepričan sem, da bi Slovenija slavila tudi v primeru, če bi jo vodil Boris Denić, morda bi bila njena zmaga v tem primeru še bolj prepričljiva. Če sem iskren, o Slovakih nismo razmišljali, gradimo nekakšno 'večjo hišo' in gledamo v prihodnost. Pred današnjo tekmo sem si ogledal nekaj posnetkov slovaške reprezentance, a svoje ekipe zavoljo razlike v kakovosti nisem hotel obremenjevati z njo, pa tudi nisem tip trenerja, ki bi se ure in ure ukvarjal z analizo tekmečeve igre. Slovenija ima kakovost, da razmišlja le o sebi, drugi pa naj se ukvarjajo z našo igro.”

> Miha Žvižej, reprezentant Slovenije: “Glede na kratek čas, ki smo ga imeli na voljo za pripravo za tekmo na Slovaškem, smo vpeljali nekaj novosti. Ne gre za nobeno 'znanstveno fantastiko', a našo predstavo tokrat ni krasila le hitra igra v napadu, temveč tudi dobra obramba. Na tekmah, kjer ne moreš doseči več kot trideset golov, je to zelo pomembno. Primanjkljaj v višini smo nadoknadili s hitrim gibanjem, v celoti je ocena naše igre kar zadovoljiva oziroma dobra.”

> Miha Zarabec, reprezentant Slovenije: “Moram reči, da sem bil malo napet, ko sem čakal na to priložnost. Če ne bi vstopil v igro, bi bil vseeno izredno zadovoljen, ker sem lahko zraven. Mislim, da se imam še veliko naučiti in reprezentanca je pravo okolje za kaj takega, saj se lahko tu veliko naučim. Nov sistem igre nam leži, igramo veliko lepše in hitreje, užitek nas je gledati. Čaka pa nas še veliko dela, moramo odpraviti še veliko stvari, tako v obrambi kot v napadu. Ko bomo to sestavili košček po košček, bo slika kar lepa in sam se že veselim prihodnjih tekem.”

> Luka Žvižej, reprezentant Slovenije: “Imeli smo več ciljev to tekmo, mislim da smo večino izpolnili. Imeli smo nadzor nad igro, zmaga ni bila vprašljiva. Prikazali smo dobro igro v obrambi in dokaj v redu v napadu, najbolj pomembno je, da smo tekmo zanesljivo dobili, pokazali dobre stvari. Bilo je tudi nekaj tistih, ki jih moramo še popraviti, na kar smo bili opozorjeni. V celoti gledano se je treba čim prej spočiti, vrniti domov in se pripraviti za Latvijce, s to tekmo pa smo lahko zadovoljni.”

STA


Najbolj brano