“Sanje so dovoljene”

Koprčan Dean Bombač je na včerajšnjem žrebu rokometne lige prvakov na Dunaju dobil želeno. Pick Szeged se bo v četrtfinalu pomeril s Kielom.

Deana Bombača (levo) je v dresu Szegeda težko zaustaviti.
Deana Bombača (levo) je v dresu Szegeda težko zaustaviti. 

DUNAJ > Med morebitnimi tekmeci iz prvega bobna so bili Veszprem, Kielce, Barcelona in Kiel. Kroglice so določile, da bo za Deana Bombača in soigralce pri madžarskem Szegedu zadnja, a zelo visoka ovira na poti do zaključnega turnirja 30. in 31. maja v Kölnu nemški velikan. “Sanje so dovoljene. Ne nazadnje smo v osmini finala izločili Rhein Neckar. Levi pa so le pet dni prej ugnali prav Kiel, s katerim se na rokometni poti še nisem soočil. Tudi zato je bil na prednostnem seznamu mojih želja. Menim, da je Kiel vseeno boljši izbor od Barcelone,” je povedal Bombač, ki se zaveda da njihov tekmec v četrtfinalu v ekipi praktično nima šibkih členov. Filip Jicha, Domagoj Duvnjak, Joan Canellas, Aron Palmarsson in druščina lahko zmeljejo vsakega tekmeca. Ne nazadnje so v osmini finala gladko izločili branilca lovorike Flensburg. Bombač pa je poudaril še eno okoliščino, ki je v rokometnih razmerjih moči ne gre zanemariti. Kiel je še edini preostali nemški predstavnik v igri za nastop na zaključnem turnirju, ki ima stalno prizorišče v Kölnu.

V avstrijski prestolnici so včeraj izžrebali tudi četrtfinalne pare evropskega pokala EHF. Velenjsko Gorenje se bo pomerilo z dansko ekipo Tvis Holstebro. Druga četrtfinalna para sta Melsungen (Nemčija) : Skjern HB (Danska) in HSV Hamburg (Nemčija) : Eskilstuna Guif (Švedska). Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 11. ali 12., povratne pa teden dni kasneje. Na sklepni turnir četverice, ki bo 16. in 17. maja, se je neposredno uvrstil gostitelj nemški Füchse iz Berlina.

Bombač črpa optimizem iz zadnjih moštvenih predstav, v katerih mu je pripadla ena najvidnejših vlog. Proti Rhein Neckarju smo odigrali najboljši tekmi v sezoni. Privoščili smo si po pet slabih minut v prvem in povratnem dvoboju, Padec je bil do neke mere pričakovan, saj nimamo tako širokega kadra. Bolje pa, da se nam je to primerilo sredi dvobojev kot na koncu. Sicer pa smo se Nemcem zoperstavili po uporabnem receptu. V obrambni smo z globokim izpadanjem omejili učinek njihovih zunanjih igralcev, v napadu pa smo igrali racionalno. Ključno je, da ne izgubljamo žog in tako preprečimo hitre protinapade,” je pojasnil Bombač, ki je bil v obeh tekmah mož odločitve. Podajal je, zadeval in izsiljeval prekrške, tudi sedemmetrovke.

Nasploh igra Bombač pod taktirko Juana Carlosa Pastorja pri Szegedu sijajen rokomet. Predstave slovenskega reprezentanta niso ostale neopažene. Leta 2016 naj bi športno pot pod boljšimi pogoji nadaljeval pri Kielcah. Prej pa ga čaka še kar nekaj izzivov s Szegedom, najprej bo v vroči domači dvorani na prvi tekmi 11. in 12. aprila skušal presenetiti Kiel.

Preostali četrtfinalni pari lige prvakov so PSG : Veszprem (Gašper Marguč), Vardar (Matjaž Brumen) : Kielce (Uroš Zorman) in Zagreb : Barcelona.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano