Ronaldo bi clasico premaknil za en dan

Sobotni veliki obračun španske nogometne lige med Realom in Barcelono je seveda več kot samo nogometna tekma. Gre za dvoboj, ki vselej navijaško razdeli ne le Pirenejski polotok, ampak celotno Evropo in svet.

Ronaldo meni, da  bi dvoboj zlahka prestavili za en dan, saj nobena od ekip v naslednjem tednu ne bo igrala zahtevnejših tekem Foto: Wikipedia
Ronaldo meni, da bi dvoboj zlahka prestavili za en dan, saj nobena od ekip v naslednjem tednu ne bo igrala zahtevnejših tekem Foto: Wikipedia

MADRID > Zato tudi ne preseneča, da v obeh taborih pred tekmo na Santiagu Bernabeuu že prilivajo olje na ogenj.

Barcelona bo prav na clasicu, ki bo na sporedu v soboto ob 18. uri na madridskem stadionu, lahko prvič tekmovalno računala tudi na največjo okrepitev poletnega prestopnega roka. Urugvajec Luis Suarez, ki je prisilno počival zaradi poletnega grizenja tekmeca na svetovnem prvenstvu, bo lahko po izteku kazni igral, za zdaj pa še ni znano, ali bo tudi zares dobil priložnost za nastop v napadu z Lionelom Messijem in Neymarjem.

Bo Messi porušil rekord?

O nastopu Urugvajca je v zadnjih dneh iz Madrida priletelo nekaj namigov, da v prestolnici niso povsem prepričani o tem, ali Suarez že lahko igra po izteku kazni. Čeprav je že nekaj časa znano, kdaj se bo Urugvajcu kazen iztekla in kdaj je clasico, je v Španiji madridskemu klubu naklonjeni del javnosti še enkrat skušal tudi na ta način zmesti tekmeca. Pri Barceloni so se odzvali tako, da so poiskali uradno pojasnilo športnega razsodišča Cas v Lozani in ga tudi dobili: Cas je danes sporočil, da se bo kazen iztekla 24. oktobra opolnoči - torej bo Urugvajec dan pozneje lahko na igrišču.

“Ne bom jezen, če ne bom nastopil. Rad bi le pomagal soigralcem in rad bi končno spet igral nogomet,” se s temi zakulisnimi igricami ne obremenjuje Suarez. Bralci osrednjega katalonskega športnega časnika Mundo Depotrivo niso bili tako zadržani: 76 odstotkov jih je menilo, da bi moral Suarez že takoj zaigrati v sanjskem napadu z Messijem in Neymarjem. Messi pravi, da težav z motivacijo ni, pa tudi rekord Telma Zarraonandie Montoye, ki je z 252 goli (še) najboljši strelec španske lige vseh časov - Messi jih ima 251 -, ga v soboto ne bo zanimal. “V Madrid gremo po zmago, kot vedno. Ne bo še nobene odločitve, sezona je še dolga, toda pomembno je zmagati,” pravi Messi.

Ronaldo nezadovoljen z dnevom počitka manj

V madridskem taboru se nekaj dni pred tekmo še največ obremenjujejo s terminom dvoboja. Prvi zvezdnik belih Cristiano Ronaldo se je dan po uspešnem nastopu Reala v ligi prvakov na Anfieldu proti Liverpoolu (3:0) pritoževal, da bodo imeli dan časa manj za počitek kot tekmeci, ki so svojo evropsko tekmo proti Ajaxu (3:1) odigrali že v torek.

“Najbolje bi bilo, če bi bila tekma v nedeljo. Ne bi rad termina tekme uporabil za opravičilo, ampak nogometaši vedo, kako težko je dva dni po naporni tekmi odigrati še eno na enaki ravni,” pravi Ronaldo. Po njegovem mnenju bi dvoboj zlahka prestavili za en dan, saj nobena od ekip v naslednjem tednu ne bo igrala zahtevnejših tekem: “Morali bi nameniti več pozornosti malenkostim. Štiriindvajset ur več je velika prednost. A ne bi rad iskal izgovorov, naša ekipa igra dobro in prepričan sem, da bomo zmagali,” je dejal Portugalec.

STA


Najbolj brano