Reforme v formuli 1?

Formula 1 potrebuje reforme, saj nima več šarma, ima pa preveč zapletena pravila in na koncu so “dirkači kot taksisti”, je dejal predsednik FerrarijaLuca di Montezemolo za časnik Focus. Vodjo tekmovanja Bernieja Ecclestoneja je pozval, naj ukrepa.

Formula 1 potrebuje reforme, saj nima več šarma, ima pa preveč zapletena pravila in na koncu so “dirkači kot taksisti”, je dejal  predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo za časnik Focus. Vodjo tekmovanja Bernieja Ecclestoneja (na fotografiji)  je Foto: Wikipedia
Formula 1 potrebuje reforme, saj nima več šarma, ima pa preveč zapletena pravila in na koncu so “dirkači kot taksisti”, je dejal predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo za časnik Focus. Vodjo tekmovanja Bernieja Ecclestoneja (na fotografiji) je Foto: Wikipedia

PARIZ > Predsednik krovne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt tako predlaga sestanek vseh udeležencev formule 1, na katerem bi bila tema tudi morebitne reforme.

Todt je v pogovoru za časnik Gazzetta dello Sport dejal, da je pripravljen organizirati okroglo mizo, na kateri bi se zbrali vsi, ki so udeleženi v formuli 1 in v njej odločajo. “Predlagam okroglo mizo, na kateri bi lahko sodelovali pokrovitelji, mediji, tudi predstavniki novih medijev, prireditelji dirk, dirkači, tudi nekdanji, ter konstruktorji,” je dejal Francoz. “Vsi predlogi bodo dobrodošli,” še pravi Todt, ki ima veliko izkušenj tudi v formuli 1, saj je bil nekoč vodja Ferrarijeve ekipe.

Todtov predlog je bržkone tudi odgovor na razmišljanja predsednika Ferrarija Luce di Montezemola.

Montezemolo je takrat pozval Ecclestoneja k ukrepanju, saj nova pravila vnašajo zmedo med ljubitelje tega športa, namesto hitrosti pa je po njegovem mnenju zdaj preveč pomembno, kdo bo bolj varčen pri porabi pnevmatik ali goriva. Pa še na eno težavo je opozoril vodja tovarne iz Maranella: številne ekipe imajo tudi zaradi prilagajanja na nova pravila velike finančne težave, kar velja predvsem za manjša moštva.

STA


Najbolj brano