“Precej se nagibam k temu, da se na tekme ne vrnem več”

Ameriški smučarski zvezdnik Bode Miller, ki je v četrtek grdo padel na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku, tudi sam verjame, da to bržkone pomeni konec športne poti. "Precej se nagibam k temu, da se na tekme ne vrnem več," je včeraj v pogovoru za NBC dejal smučar.

Ameriški smučarski zvezdnik Bode Miller, ki je v četrtek grdo padel na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku, tudi sam verjame, da to bržkone pomeni konec športne poti. Foto: Reuters
Ameriški smučarski zvezdnik Bode Miller, ki je v četrtek grdo padel na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku, tudi sam verjame, da to bržkone pomeni konec športne poti. Foto: Reuters

VAIL > "Sodim med ljudi, ki za slovo ne potrebujejo velike parade. Enostavno me ne bo več na tekmah," je še dejal 37-letni Miller, ki si je poškodoval tetivo in moral po globoki rani na nogi na operacijo.

Zmagovalec 33 tekem za svetovni pokal pravi, da ne verjame, da ima še dovolj moči, da se še enkrat vrne v belo karavano: "Potreboval bi izredno pripravo, izredno trd program v fitnesu, na smučeh, a tudi izven smučišč. To pa je zelo težko uskladiti s prioritetami, ki jih imam trenutno v življenju." Pri tem je izpostavil tudi ženo in novorojenca, ki bo maja dopolnil leto dni.

SP je zanj končano, dokončno pa se olimpijski in štirikratni svetovni prvak o koncu poti še ni odločil: "To sem skušal storiti že večkrat, a nikoli mi ni uspelo. A enkrat pride trenutek, ko se vse poklopi."

Nazadnje je imel smučar težave s poškodbo hrbta, šel novembra na operacijo in se vrnil pravočasno za domače SP, ko je na tekmi nastopil prvič v letošnji zimi, verjetno pa tudi zadnjič v življenju.

STA


Najbolj brano