“Pokazal nisem niti 30 odstotkov tistega, kar sem včeraj”

Namiznoteniški igralec Bojan Tokić se poslavlja od evropskih iger v Bakuju. V 3. krogu ga je s 4:2 (-6, 10, -8, 5, 9, 3) premagal Britanec Paul Drinkhall. Predstavil se je tudi nekdanji olimpijski prvak Rajmond Debevec, ki je z malokalibrsko puško v ležečem položaju osvojil 15. mesto.

Bojan Tokić Foto: Stanko Gruden
Bojan Tokić Foto: Stanko Gruden

BAKU > Bojan Tokić je začel v slogu prejšnjih dni in nasprotniku v prvem nizu dovolil le do šestih točk. Bržkone je bil odločilen za poraz drugi niz, kjer je Novogoričan zaostanek 3:7 spremenil v vodstvo z 9:7, pri 10:9 je imel tudi zaključno žogico, vseeno pa je niz dobil Anglež. “Od začetka sem videl, da nisem tisti pravi, da mi manjka tisti milimeter pri žogici. Če bi izkoristil ta drugi niz, bi bilo morda res drugače, a generalno gledano je bila tekma danes zame katastrofalna,” je to pokomentiral Tokić.

Skoraj celo noč ni spal

V tretjem nizu je Tokić še enkrat nakazal, da ostaja v igri in obdržal razliko treh točk iz drugega dela tega niza. Britanec pa je vse bolj prihajal v igro. Uvod četrtega niza je bil do 4:4 še izenačen, sledila je neverjetna serija razigranega Angleža, ki je preostanek tega dela dobil kar s 7:1. Drinkhall vodstva ni več izpuščal in zanesljivo slavil. “Pokazal nisem niti 30 odstotkov tistega, kar sem včeraj. Sam sebi sem ustvaril pritisk, skoraj celo noč nisem spal, želel sem si zmago, saj sem vedel, da z njim še nisem izgubil, danes pa sem odigral katastrofalno. Glava je vroča in kaj pametnega ne morem povedati. Pregorel sem v želji, saj sem videl lepo priložnost in odlično formo iz prejšnjih dveh dni. Zaželel sem si vrhunski izid, ki je bil realno dosegljiv, a sem v želji pregorel. Zato danes nisem pokazal ničesar,” je dejal Tokić, ki ga septembra v Rusiji čaka še evropsko prvenstvo.

Debevec 1,9 kroga od finala

Nekdanji olimpijski prvak Rajmond Debevec je v krstnem nastopu ob Kaspijskem morju v vetrovnih razmerah osvojil 15. mesto s 614,1 kroga in bil od finala najboljše osmerice oddaljen 1,9 kroga. Najboljši v kvalifikacijah je bil Belorus Sergej Martinov s 620 krogi, kasnejši zmagovalec Nemec Henri Junghansel jih je zadel 617,9.

“Veter je v nekaterih športih pozitiven, pri nas pa do neke mere, saj pridejo do veljave izkušnje. A kljub temu so bili najboljši spet na vrhu, svojo vlogo pa je igrala tudi sreča. Tukaj sem imel tudi težave z vidljivostjo, ker so tarče v senci, ozadje pa je osvetljeno. Glede na moje oči, ki so malo v letih, je bil zame to hendikep in s tem sem se moral sprijazniti,” je povedal Debevec, ki je bil odličen predvsem ob koncu nastopa. Debevec je bil zelo zadovoljen s 15. mestom. “Letošnja cela sezona ni bila ravno vrhunska in to 15. mesto je pravzaprav najvišje.”

Premalo zadetih glinastih golobov

Med mešanimi pari sta v trapu nastopila Boštjan in Jasmina Maček ter s 84 zadetimi tarčami osvojila osmo mesto, s čimer sta bila štiri zadete glinaste golobe prekratka za polfinale. Slaba je bila predvsem druga serija Jasmine Maček, ko je zadela zgolj 16 letečih tarč.

Kolesarka Polona Batagelj je na 26-kilometrskem kronometru osvojila 16. mesto. Zmagala je Nizozemka Ellen van Dijk, ki je imela skoraj 37 sekund prednosti pred srebrno Ukrajinko Gano Solovej in še dodatne pol minute pred rojakinjo Annemiek van Vieuten. Batageljeva je bila od medalje oddaljena dve minuti. “Rezultat je nad pričakovanji, saj je prehitela tudi nekaj zelo znamenitih imen. Tukaj se je v vetru res dobro znašla, saj sem pred tem pričakoval uvrstitev nekje med 22. in 30. mestom. Res super, pa čeprav je bila zadnja med peterico tekmovalk BTC Cityja,” je po tekmi dejal trener Gorazd Penko, ki meni, da ima tekmovalka še višje cilje na cestni dirki: “Dirka bo seveda težka, odvisna od taktike in vremena. Bomo videli.”

Taekwondoistka Franka Anić je v prvem današnjem nastopu z zlato točko v podaljšku izločila Nemko Rabio Guelec, ki je večji del tekme vodila, v dodatni rundi pa je bila bolj zbrana slovenska reprezentantka. V drugem nastopu je 24-letna slovenska reprezentantka nato tesno s 4:5 izgubila proti prvi nosilki Švedinji Elin Johansson in zdaj čaka na morebitni repesaž. Boksar Dennis Lazar je v kategoriji do 81 kg v dvoboju s Turkom Cemom Karlidagom zdržal le dve minuti in pol.

Na start danes še čakata kolesar Jan Tratnik in boksar Edin Sejdinović, Anićeva pa navija za svojo zadnjo tekmico.

STA


Najbolj brano