“Očitno sem si želel preveč”

Oči stotnije navijačev z domače Vrhnike so bile včeraj uprte v smučarja SK Dol iz Ajdovščine Štefana Hadalina, ki je prvič startal na slalomu pokala Vitranc, vendar na težki progi ni zdržal do konca.

Štefan Hadalin je imel včeraj na obrazu še sledove padca z mladinskega SP v smuku.  Foto: Igor Mušič
Štefan Hadalin je imel včeraj na obrazu še sledove padca z mladinskega SP v smuku.  Foto: Igor Mušič

KRANJSKA GORA > Za Štefanom Hadalinom, ki je pot iz povprečnosti med najboljše ob koncu otroških kategorij našel v SK Dol Ajdovščina pod vodstvom trenerja Tomaža Bizjaka, so sanjski in težki dnevi obenem. Z mladinskega SP je z srebrnima odličjema okoli vratu dopotoval v Kranjsko Goro šele v soboto zjutraj, včeraj pa je že vozil svoj prvi slalom na Pokalu Vitranc. Končal se je pri 15. vratih.

> Kaj je šlo narobe?

“V prvo dvojno vertikalo sem prišel s težiščem nazaj. Nisem uspel pravočasno pomakniti težišča naprej. Linija je bila prehitra in na koncu vratic nisem več ujel. To je pač davek na neizkušenost. Želja po odmevnem dosežku je bila prevelika. Napadel sem preveč brezglavo.”

> Kakšna je bila proga pri vaši visoki številki 74?

“Proga je bila za ta pomladanski čas vrhunsko pripravljena. Organizatorji in prostovoljci zaslužijo vse pohvale. Seveda so se po tolikšnem številu tekmovalcev pred mano pojavile smučine. Več jih je bilo prav v položnem delu, kjer sem odstopil. Res mi je žal, da nisem zdržal. Zaključna strmina je bila namreč do konca tekme v odličnem stanju.”

> Koliko je bilo treme?

“Nekaj že, a me ni ovirala. Dva avtobusa mojih navijačev sta mi dala še dodatno spodbudo - morda celo preveliko. Hvaležen sem jim, za bodrenje, tudi po tem ko jih žal nisem razveselil tako, kot sem si želel. Prepričan sem, da znam in zmorem več in bom to tudi pokazal.”

> Že v ponedeljek vas čaka slalom evropskega pokala. Kaj pričakujete?

“Za mano je deset napornih dni smučanja, uspehov, potovanj, pogovorov in sponzorskih obveznosti. Skušal se bom umiriti in se maksimalno zbrati za dve vrhunski vožnji. Morda bo to ob bolj praznih tribunah lažje. Točno vem, kaj me čaka. Proga bo gotovo odlično pripravljena in enako težka, konkurenca pa vendarle ne bo tako huda.”

IM


Najbolj brano