“Nismo krivi za težave”

Vrnitev Mirana Srebrniča v vlogo glavnega trenerja nogometašev Gorice je bila razburljiva. Po tekmi z Olimpijo ni mogel niti želel skriti razočaranja nad rezultatom in nakopičenih frustracij ob neskončnih klubskih težavah.

Miran Srebrnič spet vodi novogorško prvoligaško moštvo. Foto: Jure Batagelj
Miran Srebrnič spet vodi novogorško prvoligaško moštvo. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Na začetku tekme je bil deležen navijaških napevov podpore s tribune, kjer so nameščeni organizirani novogoriški navijači, po dvoboju pa je lahko le preklinjal nogometno usodo, v kateri se vtisi in priložnosti na tekmah neredko ne zrcalijo v končnem rezultatu. Novogoriški klub na igrišču danes žanje tisto, kar je pred tem sejal oziroma zamočil. Olimpija si po prikazanem v soboto v športnem parku ni zaslužila zmage, kar pa rezultata ne spreminja.

“Fantje so na igrišču dali vse od sebe. Pokazali so karakter in željo. Odigrali smo tako, kot smo se dogovorili, manjkala je le pika na i v obliki zmagovitega zadetka. Za predstavo jim lahko samo čestitam,” je strnil oceno tekme z Olimpijo Miran Srebrnič, ki je nato povedal, kar mu že nekaj časa leži na duši. ”Klub je v stiski, a zanjo nismo krivi niti igralci niti trenerji. Odgovornost morajo prevzeti tisti, ki so vodili klub. Položaj je nevzdržen, zgolj motivacijski prijemi pa ga na daljši rok ne morejo popraviti. Poskušali bomo še kaj iztisniti iz sebe do konca sezone, od igralcev pa v takšnih okoliščinah ne moremo postavljati zahtev,” je povedal Srebrnič, obenem pa tudi poslal sporočilo novi vodstveni ekipi, ki se obeta v ND Gorica.

“Rezultatski obstanek ni ključna zadeva. Bolj pomembno je, da se ustvarijo človeške razmere za nadaljnje delo v klubu, Ne pričakujemo čudežev. Postaviti je treba jasen finančni načrt za novo sezono in se ga tudi držati. Potem se lahko gradi tudi klubska prihodnost,” je povedal Srebrnič. ASO


Najbolj brano