Majka do največjega uspeha v karieri

Poljak Rafal Majka je po petkovem drugem mestu na sobotni 14. etapi le prišel do zmage na dirki po Franciji. Član ekipe Tinkoff-Saxo je na 177-kilometrski preizkušnji od Grenobla do Risoula za seboj pustil lastnika rumene majice Italijana Vincenza Nibalija; član Astane je kljub temu še povečal prednost v skupnem seštevku.

Poljak Rafal Majka je po petkovem drugem mestu na sobotni 14. etapi le prišel do zmage na dirki po Franciji Foto: Wikipedia
Poljak Rafal Majka je po petkovem drugem mestu na sobotni 14. etapi le prišel do zmage na dirki po Franciji Foto: Wikipedia

BRIANÇON > Tretji je bil Francoz Jean-Christophe Peraud (Ag2r). Slovencev Kristijana Korena (Cannondale) in Simona Špilaka (Katjuša) ni bilo v ospredju.

Rafal Majka je bil član ubežne skupine, napadel pa je na zadnjem vzponu na Risoul, ko se je v svojem ritmu povsem oddaljil od tekmecev in prišel do največjega uspeha v karieri. Nibali je za njim zaostal 24 sekund, Peraud še dve sekundi več.

V nedeljo kolesarje čaka 222 kilometrov dolga etapa od Tallarda do Nimesa, v ponedeljek pa je na francoski pentlji prost dan.

STA


Najbolj brano