“Jutri je že nova tekma”

Dean Bombač na tem svetovnem prvenstvu opravlja vlogo, ki mu ni pisana na kožo. Na položaju levega zunanjega igralca je s spremenljivim uspehom včeraj ves drugi polčas iskal luknje v katarski obrambi.

Za večji domet slovenske reprezentance v Katarju bo moral več prispevati tudi Dean Bombač. Foto: STA
Za večji domet slovenske reprezentance v Katarju bo moral več prispevati tudi Dean Bombač. Foto: STA

DOHA > Koprski rokometaš je presedel prvih 30 minut, zato pa je bil v nadaljevanju akter rezultatskega lova za gostitelji, ki se ni posrečil.

“Na žalost ni šlo. Razlog je obramba. Prejeli smo preveč golov. Izhodiščni dogovor je, da ne dobimo več kot 25 zadetkov, potem lahko premagamo vsakega tekmeca. Ko pa gre številka čez 30, je težko računati na uspeh. Naposled smo imeli tudi premalo razpoloženih igralcev,” je pojasnil 25-letni Dean Bombač.

> Ste pričakovali tako močnega tekmeca?

“Poznamo vse njihove odlike. Denar vrti svet. Kupili so vse, kar so mogli. Igralci pojejo himne, držijo se za srce. Še pred mesecem dni pa niso vedeli, kje se nahaja Katar. Po mojem mnenju je to sramota za šport. Na ta način lahko pridejo zelo daleč.”

> Koliko je na razplet vplival sodniški kriterij?

“Katarcem so dali toliko, kot so potrebovali, kakih deset spornih žog, a to smo vedeli že pred tekmo. Psihološko nismo zdržali. V drugem polčasu smo obrambo dvignili na višjo raven. Imeli smo dve stoodstotni priložnosti za zasuk, ki pa jih nismo realizirali. Kadarkoli smo bili blizu, pa so sodniki sprejeli odločitev v korist tekmeca. Zdaj je treba dati glave gor. Jutri je že nova tekma.”

> Brazilci so ugnali Belorusijo z istim izidom kot vi, s Španci pa so tesno izgubili ...

“Za zmago se bomo morali pošteno potruditi. Brazilci igrajo zelo dobro, kar je malokdo pričakoval.”

> Kako ste se znašli v vlogi levega zunanjega igralca?

“Ne preveč dobro. Po sili razmer igram na tem položaju, ki mi ne ustreza, a v tem trenutku ni boljše rešitve. Poskušam dati največ tudi v tej vlogi. Trudim se, a učinek ni takšen, kot bi si želel.”

ASO


Najbolj brano