“Imamo ambiciozne cilje”

Uroš Rapotec sicer ni kapetan, je pa vsekakor duša in motor koprske rokometne ekipe, kar se vidi predvsem po njegovi požrtvovalnosti na igrišču in pozitivnem vplivu, ki ga ima na mlajše igralce. Koprčani se sicer uspešno vračajo proti prvoligaški konkurenci, saj so po zmagoslavju v tretji ligi tudi ligo više očitno premočni za konkurente.

Uroš Rapotec z ostalimi koprskimi mladci uspešno uresničuje ambiciozne klubske cilje
 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Uroš Rapotec z ostalimi koprskimi mladci uspešno uresničuje ambiciozne klubske cilje  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > “Trudim se prispevati svoje. Gotovo sem eden bolj izkušenih igralcev v ekipi, in za zdaj mi mlajši kar dobro sledijo, kar se vidi tudi po rezultatih, ki so iz tekme v tekmo boljši,” je zadovoljen Uroš Rapotec.

> Kako bi opisali vašo ekipo?

“V njej so v glavnem sami domači igralci, stari približno dvajset let. V obrambi nas krasita borbenost in požrtvovalnost. Pomagamo drug drugemu, kar je v ekipnih športih najbolj pomembno. V napadu pa igramo hitro, z atraktivnimi vložki, ki navdušujejo gledalce. Zelo smo motivirani, saj smo si postavili ambiciozne cilje, ki jih bomo, upam, tudi dosegli.”

> Vzdušje v Bonifiki je že podobno kot včasih. Ste že preboleli propad prejšnjega kluba in ekipe?

“Vzdušje se je ohranilo, in kar je najbolj pomembno, gledalci prihajajo. Vsako tekmo jih je več, in mi se bomo trudili, da bo tako tudi v bodoče. Po propadu prejšnjega kluba je bilo nekaj žalostnih trenutkov; veliko stvari je bilo treba razčistiti. Še danes se spominjamo lepih trenutkov Cimosa, ampak kaj hočemo, ta zgodba je končana in začenja se nova. Trudimo se, da se čim prej vrnemo tja, kjer smo nekoč že bili, torej na sam vrh. Upam, da nam bo pri tem pomagalo tudi domače gospodarstvo. Zahvaljujem se vsem v klubu, ki se trudijo za naš uspeh, in sponzorjem, ki nam stojijo ob strani. Brez njih naše vrnitve ne bi bilo.”

> Ste kdaj razmišljali, da bi zapustili koprski klub?

“Ko je Rokometni klub Cimos ugasnil, sem si želel nekaj sezon odigrati na višji ravni, vendar nisem našel pravega izziva. Ljudje, ki so prevzeli koprski klub oziroma ustanovili novega, so mi predstavili svojo vizijo, in sprejel sem vlogo, ki jo imam sedaj. Ni mi žal in mislim, da sem se pravilno odločil.”

TA


Najbolj brano