“Igrajo za povprečne evropske klube”

Po zmagi nad Slovenijo na Otoku hvalijo slavljenca Rooneya in dvakratnega strelca Welbecka. Nad igro svoje reprezentance pa niso pretirano navdušeni.

Angleški mediji so v nedeljskih izdajah po vrsti hvalili Wayna Rooneyja Foto: Shaun Botterill
Angleški mediji so v nedeljskih izdajah po vrsti hvalili Wayna Rooneyja Foto: Shaun Botterill

LONDON > “Wayne Rooney in Danny Welbeck angleška rešitelja proti Sloveniji” je prispevek o tekmi na svoji glavni strani naslovil The Guardian. “Dolgo časa je kazalo, da bomo po tekmi govorili o avtogolu, enajstmetrovki in zgrešenem strelu, ki je prinesel zadetek. Vsaj tretji angleški gol je večeru pridal malo dekoracije. Domačine je predramil šele avtogol, saj so bili do takrat brezidejni. Slovenija je bila nasprotnik po meri, vodstvo pa jih je še dvignilo. Toda ne glede na to, bi morala Anglija delovati bolje in več zadržati žogo. Samir Handanovič, ki je ubranil prejšnjih pet strelov z bele točke, je bil tudi tokrat na žogi. Toda k sreči je bil strel Rooneyja dovolj močan, da je Anglija izenačila. Večeru je nekaj sijaja vlil dvakratni strelec Welbeck, ki je dosegel že svoj peti gol na zadnjih štirih tekmah,” so še komentirali pri časopisu.

Daily mail je poudaril popoln večer kapetana Rooneya. “Imel je fantastično slavje, ki ga je v celoti spremljala tudi družina. V njegovem stotem nastopu je Anglija zmagala, sam pa je dosegel pomemben zadetek za izenačenje.” V komentarju tekme so zapisali: “Po šokantnem avtogolu so se domačini pobrali. Tri leve je do mirnega konca tekme z dvema zadetkoma popeljal Welbeck. Slovenski kapetan Boštjan Cesar je imel veliko srečo, da po udarcu Adama Lallane ni bil izključen. Slovenija je bila dobro organizirana, učinkovita in včasih celo pregroba. Povsem so zaustavili angleško igro in prišli do prednosti. S tem pa so prisilili Rooneyja, da je prevzel vlogo vodje in Anglijo popeljal do preobrata.”

The Telegraph je športno stran ovekovečil s slavljencem Rooneyjem in ga označil za ključnega moža do zmage. “Anglija je v trdi tekmi priborila pomembno zmago. Igra je bila daleč od sijajne, toda samo točke so tisto, ki šteje. Pri prvem zadetku je vratar Handanovič uganil smer Rooneyevega strela, drugi pa je padel po 'plavanju' Miša Brečka in zgrešenem strelu Welbecka. K sreči je bil slovenski vratar na napačni nogi. Že po prvem golu so Angleži našli način, kako Slovencem povzročiti težave. Dotlej tega niso znali. Rooney pa je v tekmi naredil tisto, kar se od njega pričakuje.”

Časnik Independent je komentar tekme objavil med glavnimi novicami včerajšnjega dne. Slovenski reprezentanci so posvetili nekaj odstavkov in komentirali: “Trdo so delali in se spretno branili. V igri so ohranjali disciplino in upali, da bodo lahko povsem umirili Angleže. Ti so šele v drugem delu spoznali, da bo potrebno igrati hitreje in pokazati vso svojo kakovost. To jim je uspelo šele po izenačujočem zadetku Rooneyja. Slovenija ima, razen Handanoviča, ki brani za Inter, vse nogometaše iz povprečnih evropskih klubov, kot sta Chievo ali Partizan. Toda v teh kvalifikacijah je že Severna Irska dokazala, da če fantje zaigrajo kot povezana celota, lahko močnejšim reprezentancam povzročijo obilo preglavic.”

PETER MARAŽ


Najbolj brano