Ni konec, dokler Hodžić ne reče, da je konec

Tudi tretji letošnji prvenstveni obračun med Šenčurjem in Portorožem je prinesel dramatičen razplet. Prvi dve tekmi sta se razpletli po podaljšku, sobotno bitko je v zadnjih sekundah odločil portoroški branilec Alen Hodžić. Šenčur : Portorož 69:70.

Center Jure Besedič (v modrem dresu) je v končnici pomembne tekme v Šenčurju ohranil mirno kri. Foto: Simon Maljevac
Center Jure Besedič (v modrem dresu) je v končnici pomembne tekme v Šenčurju ohranil mirno kri. Foto: Simon Maljevac

ŠENČUR > V pravo šahovsko partijo proti izkušenim Gorenjcem so Portorožani vstopili brez dveh pomembnih figur, saj se je kapetanu Sašu Ožboltu na seznamu igralcev z zdravstvenimi težavami pridružil Miha Markič, ki je nosil kapetanski trak na zadnji tekmi na Polzeli. Zaradi težav z virozo je le dobrih pet minut na parketu prebil prvi center Nejc Buda, a je bil tokrat razpoložen Jure Besedič, ki je pripomogel k lepi prednosti gostov ob koncu prve četrtine.

Športna dvorana, gledalcev 300, sodniki: Špendl (Maribor), Vuga (Izola), Pur (Šmarje pri Jelšah); četrtine - 12:20, 25:15, 14:16, 18:19. Šenčur GGD: Ribnikar, Krišto, Kosec 7 (6:5), Krejič 3, Jeršin, Zagorc 15 (4:3), Pavič 10 (2:1), Eržen 6 (4:2), Finžgar 13, Mlakar 5 (2:2), Blažević 9 (1:1), Haidar 1 (2:1). Trener: Igor Kešelj. Portorož: Barbarič, Zaro, Močnik 11 (2:1), Borse, Petrović 11 (2:2), Modrić 5 (2:1), Čigoja 15 (6:3), Buda, Hodžić 13 (7:4), Besedič 15 (5:5), Katonar. Trener: Konstantin Subotić. Os. napake: Šenčur 25, Portorož. 21; prosti meti: Šenčur 22:16, Portorož 26:16 trojke: Šenčur 19:9, Portorož 26:8 (Močnik, Besedič, Čigoja po 2, Petrovič, Hodžić po 1); skoki: Šenč. 37. Port. 22.

V nadaljevanju so gostitelji v 14. minuti s trojko Simona Finžgarja izenačili in se na glavni odmor odpravili z dvema točkama prednosti. Kljub izraziti premoči v skoku se Šenčurjani v tretji četrtini niso uspeli odlepiti na varnejšo prednost, prebujeni Alen Hodžić pa je v 31. minuti Portorož ponovno popeljal do vodstva. Sledile so izredno napete minute, ki so jih s sumljivo odločitvijo popestrili še nerazpoloženi sodniki. Gorenjci njihovega darila s tehnično napako klopi gostov niso uspeli izkoristiti, čeprav je dobre tri minute pred koncem ob vodstvu domačinov s 64:58 že kazalo, da se ladjarji ne bodo uspeli dvigniti iz brezna.

Toda nepopustljivi gostje so s koši Stipeta Modrića in Jureta Močnika izničili zaostanek, nato pa je Besedič s tremi zadetimi prostimi meti napovedal portoroško slavje. S tem se ni strinjal lanski član Portoroža Jaka Zagorc, ki je z noro trojko šest sekund pred koncem prinesel domačinom vodstvo z 69:68. Zatem je Močnik žogo podal Hodžiću, ki se je lepo otresel svojega čuvaja in z uspešnim prodorom prinesel svoji ekipi še četrto zaporedno zmago. “Izgubili smo kar 25 žog, to pa je vsekakor preveč, če želiš dobiti tekmo,” je bil na svoje izbrance jezen domači strateg Igor Kešelj, medtem ko je na drugi strani Konstantin Subotić užival v nadaljevanju zmagovalnega niza: “Pričakoval sem težko tekmo in to se je tudi uresničilo. Domačini so imeli na razpolago daljšo klop, a smo z dobrimi odločitvami v končnici prišli do zmage. V naši igri je bilo precej nihanj, najbolj pomembno pa je bilo, da smo domačine zadržali pod sedemdesetimi točkami, kar je bil tudi naš cilj.”

Portorožani v sredo gostijo zadnjeuvrščeno Elektro. Ker je ta ravno v soboto zabeležila prvo zmago v sezoni, previdnost ne bo odveč.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano