“Dobro poznam tudi Slovenijo”

Po prevzemu oblasti v italijanskem prvoligašu Parma je prvič pred medije stopil novi predsednik Giampietro Manenti, direktor podjetja Mapi Grup s sedežem v Novi Gorici.

Se bo Giampietro Manenti spomnil tudi dolgov Parme do ND Gorica?
Se bo Giampietro Manenti spomnil tudi dolgov Parme do ND Gorica? 

NOVA GORICA >Tik pred tem je italijanski športni dnevnik Gazzetta dello Sport objavil, da naj bi Parma dolgovala kar 96 milijonov evrov. Iz stare vodstvene garniture, tako italijanske Ghirardijeve kot albanske z Rezartom Tacijem, je v novi ostal športni direktor Pietro Leonardi, ki je dejal le, da si je več ljudi v preteklosti opralo roke. Novi predsednik, 45-letni Manenti, je odplačilo dolga pojasnil takole: “Do 16. februarja imamo namen poplačati davčni dolg in nekaj plač, da se izognemo dodatni kazni v obliki treh odvzetih točk na aktualni lestvici. Do 20. ali 22. februarja pa bomo poravnali vse ostale obveznosti.”

Ob tem je napovedal: “V petih letih želimo v Parmo pripeljati pomembne mednarodne partnerje. Dobro poznam vzhod Evrope: Poljsko, Slovenijo, Bolgarijo in Turčijo.”

Njegov prehod od besed k dejanjem nestrpno pričakujejo tudi pri ND Gorica, ki je donedavno sodelovalo s Parmo, vsi njeni dolgovi do goriškega kluba pa naj ne bi bili poravnani.

Postavlja se vprašanje, katero slovensko podjetje bi lahko imelo interes sodelovanja s klubom, ki je danes na pragu izpada v drugo ligo. Samo za primerjavo naj povemo, da ima eden večjih sponzorjev kluba, podjetje Energy T.I. Group, sklenjeno desetletno pogodbo za 2,5 milijona evrov na sezono. Zahtevani vložki so tako v Emiliji-Romanji bistveno večji kot v slovenskem športu. Manenti je že pred dnevi pojasnil, da bo klub sodeloval predvsem s farmacevtskimi, živilskimi in naftnimi partnerji.

Novi vodilni možje Parme so sporočili še, da bo Mapi Grup takoj zagotovil partnerje iz tujine, pred podpisom dogovorov na papirju pa niso želeli izdati imen. Manenti se je odzval na vprašanje o nizkem osnovnem kapitalu (7500 evrov) svoje družbe: “V tujini osnovni kapital ne odraža obsega poslovanja, tako kot v Italiji. Prejšnji lastnik Parme je bilo podjetje s samo tisoč evri osnovnega kapitala.” Spregovoril je tudi o spodletelem poskusu prevzema Brescie, saj ga je pred dnevi njen predsednik obtožil, da je vse obljubil in ničesar izpolnil: “Družba Mapi Grup se je tedaj pojavila pred dogovorjenim notarjem v Milanu. Toda druge stranke - vodstva kluba, ni bilo na spregled. Očitno kluba niso želeli prodati in to po štirih do petih mesecih pogajanj.”

Sicer Parma tudi po zaostali tekmi 22. kroga serie A ostaja na zadnjem mestu z le devetimi točkami, saj je doma z 0:1 klonila proti Chievu. Ta je zdaj na odrešilnem 17. mestu z 21 točkami. Parma tako za obstankom med najboljšimi sedaj zaostaja za 12 točk.

NR


Najbolj brano